AMESEGINALEW: Exposició de fotografies d'Etiòpia

AMESEGINALEW: Exposició de fotografies d'Etiòpia

Exposició de fotografies d'Etiòpia, de Montse Fortuny:
“Ameseginalew”

 

Ameseginalew, ‘gràcies’ en amhàric, és la paraula més gran, bonica i precisa que m'ha vingut al pensament a l'hora de posar nom a aquesta exposició, per poder agrair en la seva llengua i, de tot cor, el ventall de meravelles que m'han ofert i ensenyat totes les persones que m'he anat trobant al llarg d'aquesta experiència de Vida.

L'extrema bellesa, una bellesa particular amb un colorit de pell daurada en unes faccions molt delicades sovint acompanyades d'un somriure dolç i sincer i uns grans ulls plens de serenitat, paciència, picardia i de vegades d'orgull, em commou i em fa intuir tota la noblesa de la gent d'aquest país. Servilitat, complaença, calidesa, humilitat i una amabilitat i generositat infinita són els valors que inhalo dia rere dia.

Observant aquestes persones somrients i dicharacheras fent els seus camins quotidians, en algun moment em pregunto fins a quin punt els faria un favor acostant la font d'aigua... O potser seria més just rendir honor a la seva capacitat de fer plaents activitats tan afanyoses i de convertir una manera de viure tan dura en noble i digne.

Etiòpia, sempre et portaré al meu cor.

Montse Fortuny