PRESENTACIO MOSTRA CINEMA DE LA MEDITERRANIA 2018

PRESENTACIO MOSTRA CINEMA DE LA MEDITERRANIA 2018

Presentació

La Mostra de CineBaix. Mostra internacional del Baix Llobregat,
arriba a la 12 edició amb 4 propostes temàtiques al llarg del curs 2018-2019

 

Del 8 i al 18 de novembre de 2018 se celebrarà la mostra de cinema de la Mediterrània i del Llevant i continuarà al llarg del 2019 amb tres noves propostes per portar la diversitat cultural a través de pel·lícules, cinefòrums i presentacions per conèixer millor la realitat dels continents que ens envolten: una proposta al gener amb cinema asiàtic, una altra al març amb cinema llatinoamericà i, per tancar el curs, cinema africà al maig.

Un conjunt de finestres a la diversitat de cultures i formes de fer cinema que troben el seu inici amb el cinema de la Mediterrània i del Llevant amb algunes de les pel·lícules més aclamades en les darreres edicions dels festivals de Canes, Venècia i Sant Sebastià, inèdites a Catalunya.

La mostra de cinema de la Mediterrània i del Llevant tindrà un total de 28 pel·lícules de 15 països, amb un 50% d'estrenes a Catalunya a la secció oficial (7 són estrenes a l'Estat espanyol i 5 a Catalunya), amb 6 presentacions de llibres i 9 debats després de les projeccions, amb la col·laboració de la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat i amb la publicació d'un nou suplement de La Directa dedicat al cinema de la Mediterrània i del Llevant. I l'ampliació de l'oferta de La Mostra. Educa per als centres educatius, que acompanyarà cada una de les propostes de La Mostra al llarg del curs 2018-2019.

Després del Premi del Públic, que s'atorga a través de la votació popular, ampliem la proposta amb la creació del Premi del Jurat Jove amb l'objectiu de promoure el cinema entre el públic jove i donar l'oportunitat a persones joves interessades en el món del cinema de formar part d'una proposta cinematogràfica com La Mostra de CineBaix, aproximant-se a un cinema més independent i més allunyat dels circuits comercials.

Una altra novetat és la secció Focus, aquest any dedicada a fer una retrospectiva de la directora i actriu libanesa Nadine Labaki, aprofitant l'estrena a Catalunya, el dia de la inauguració de La Mostra, de la pel·lícula que va clausurar el Festival de Sant Sebastià d'enguany: Cafarnaúm.

A la secció Des de l'altra riba hi haurà 4 produccions catalanes de directores i directors que viatgen pel món de la Mediterrània i del Llevant per portar-nos imatges colpidores que van des de les dones del Kurdistan fins a la crisi de la justícia a Tunísia passant per la dramàtica i tràgica crisi dels refugiats sirians.

I per presentar la 12 edició de La Mostra tindrem la presència de Fermín Muguruza amb la seva nova pel·lícula i llibre Black is Beltza, després que en edicions anteriors de La Mostra hi fos present amb algunes de les seves pel·lícules de la sèrie Next Music Stattion.