PRESENTACIO DE LA MOSTRA DE CINEBAIX

PRESENTACIO DE LA MOSTRA DE CINEBAIX

PRESENTACIÓ DE LA MOSTRA DE CINEBAIX
Mostra de cinema internacional del Baix Llobregat

 

La Mostra de CineBaix. Mostra de cinema internacional del Baix Llobregat té com a objectiu -a través del cinema i de la presentació de llibres, els debats i la participació del públic­- donar suport a un canvi social que fomenti la cultura de la pau, la defensa dels drets humans i una economia social i solidària.

La Mostra de CineBaix pretén donar a conèixer el cinema fet en diferents àmbits geogràfics i culturals sobre la base de quatre festivasl anuals: Cinema de la Mediterrània i del Llevant, Cinema asiàtic, Cinema llatinoamericà i Cinema africà. Vol ser una contribució per descobrir temàtiques i autors imprescindibles en la història del cinema en aquests àmbits geogràfics i culturals, en  base a una selecció de pel·lícules que tenen poca o cap distribució  a Catalunya i a l'Estat espanyol, i encara menys a la nostra comarca (Baix Llobregat), que són d'àmbits i d'autors poc coneguts i que presenten temàtiques d’interès social.

La Mostra de CineBaix, alhora, és més que quatre mostres de cinema amb una  selecció de pel·lícules de procedència internacional de diferents generes i formats. És també una forma diferent de saber i descobrir el que passa al món. És la publicació de quatre revistes, la presentació de llibres. És un espai i un temps en el qual poder debatre amb la presència de directores, actrius, periodistes, autores de llibres, crítics de cinema, etc.

Tot això amb l’objectiu de difondre, protegir i promocionar la diversitat de cinema d’aquests països i donar a conèixer una altra mirada d’aquestes societats lluny dels tòpics, fòbies i estereotips. Amb la convicció que el cinema, els llibres, les revistes, són una eina de coneixement i comprensió del món on vivim, i una contribució, mitjançant la cultura i l’expressió artística, per canviar la imatge, els tòpics i els estereotips sobre les altres cultures i pobles d'arreu del món, per tal de fomentar la tolerància i el respecte mutu tenint en compte un desenvolupament econòmic social i solidari que lluiti contra les desigualtats, la violència de gènere, la pobresa, el racisme i la xenofòbia.

La Mostra de CineBaix té tambe una clara voluntat educativa, ja que també programa pel·lícules específiques per als centres educatius de la comarca en cada una del quatre festival de La Mostra.

És un projecte en col·laboració amb altres festivals, editorials, revistes i entitats.

La Mostra de CineBaix està produida i portada a terme per una associació sense ànim de lucre, l’Associació CineBaix, a la capital del Baix Llobregat, que porta a terme un projecte cinematogràfic singular, amb vocació comarcal i en base al voluntariat i l’autogestió.
 

Llums, càmera, pel·lícules, llibres i economia social i solidària!

Benvinguts a La Mostra de CineBaix. Mostra de cinema internacional del Baix Llobregat!