Així és el cartell i l'espot del Festival de Cinema Asiàtic 2020

cartellasiaxba3r150
07/01/2020

El certamen santfeliuenc es celebra del 23 al 27 de gener. 

El Festival de Cinema Asiàtic de CineBaix torna un any més perquè gener sigui si bé no més lleuger, molt més interessant. La primera programació d'aquest 2020 (i la segona en la 13a edició de La Mostra, que va començar al novembre amb la programació de la Mediterrània i el Llevant, i continuarà al març amb la llatinoamericana i al juny amb l'africana) té com a objectiu posar la mirada al continent asiàtic, tant extens geogràficament com divers en les seves cultures, poblacions i conflictes. Amb una personalitat pròpia que va des de l'Índia fins al Japó, i que es diferencia notablement de la tradició cinematogràfica occidental, el cinema de l'Àsia és un espai apassionat i sovint poc explorat que esdevindrà el protagonista al certamen santfeliuenc, que es celebra del 23 al 27 de gener

Com a cada cita de La Mostra de CineBaix, el cartell representa a la perfecció l'esperit del festival. En aquesta ocasió, l'artista Roser Pineda ha estat l'encarregada de dibuixar la imatge oficial del Festival de Cinema Asiàtic 2020, i ha volgut centrar-se a la Revolució dels Paraigües de Hong Kong, unes protestes iniciades el 2014 majoritàriament per estudiants, i després convertides en una reclamació general, que demanaven la derogació de la reforma electoral, que entenien atemptava amb la llibertat i els processos de representació. Lluitaven per un sufragi universal que els permetessin elegir directament als seus representants, que fins ara eren escogits pel govern de la Xina segons els seus interessos polítics. El nom fa referència als paraigües que utilitzaven els manifestants per protegir-se dels gasos llençats per la policia, en una de les repressions més violentes que es recorden a la zona. Les seves reivindicacions, no obstant això, continuen encara avui, cinc anys després. 

Amb el cartell, CineBaix es prepara per rebre el festival també amb l'espot oficial, editat pel cineasta Jordi Oriola (col·laborador habitual de La Mostra), on es pot veure un petit avanç de les pel·lícules que formen part de la programació. El vídeo es pot veure en aquest enllaç per gaudir de les primeres imatges del que serà un conjunt únic de títols, entre els quals es troben les millors pel·lícules asiàtiques de l'any. T'esperem!

cartellasia-XBA3r150