Així és la programació exclusiva online del Festival de Cinema Llatinoamericà 2020

cuidar_entre_terres
16/04/2020

La Mostra continua malgrat el confinament amb una selecció única que estarà disponible en ‘streaming’ del 22 d'abril al 3 de maig. 

El Festival de Cinema Llatinoamericà 2020 no s'atura. Tot i que la situació de confinament provocada per l'expansió del COVID-19 va obligar a ajornar-lo a finals de març, aquesta tercera cita de la 13a edició de La Mostra de CineBaix podrà finalment celebrar-se, però de manera virtual. Ho farà a través de la SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL, una plataforma en streaming creada per l'Associació CineBaix en la qual es podrà visualitzar una selecció de pel·lícules llatinoamericanes que ajudaran a fer més lleu la situació que viu el país. Una innovadora proposta que funciona com a extensió en línia de les sis sales físiques amb les quals compta el cinema de Sant Feliu de Llobregat, i que permetrà apropar als espectadors i espectadores a un cinema diferent, sorprenent, alternatiu i exclusiu. Un esdeveniment únic per gaudir al saló de la casa

La programació del festival està formada per 14 pel·lícules d'11 països diferents, de l'Argentina a El Salvador, amb vuit estrenes absolutes a Catalunya (de les quals quatre són a tot l'Estat espanyol). Entre els seus títols trobem Canción sin nombre de Melina León, un drama basat en fets real al Perú dels anys 80 on una mare busca desesperadament al seu bebè segrestat; De nuevo otra vez de Romina Paula, guanyadora del premi a Millor Pel·lícula Iberoamericana al Festival de Sant Sebastià i una brillant reflexió sobre la maternitat i la identitat; Insumisas de Fernando Pérez i Laura Cazador, un relat ambientat a principis del segle XIX en el qual una dona farà tot el possible per exercir la medicina malgrat els obstacles de la societat patriarcal; La mala noche de Gabriela Calvache, sobre una treballadora sexual que intenta sobreviure a una vida d'explotació; Monos de Alejandro Landes, una espècie de El senyor de les mosques a territori colombià; Punta de lanza de Marc Gavaldà, una denúncia als mecanismes de desforestació i neocolonització de l'Amazònia moderna i les seves terribles conseqüències; Voces de vereda d'Iris Aviñoa i Santi Trullenque, un documental centrat en una petita comunitat colombiana anomenada la Cooperativa i la seva lluita per la pau al país; i Yo, imposible de Patricia Ortega, una història sobre intersexualitat i els prejudicis socials que comporta.

Totes aquestes pel·lícules estaran disponibles online des del 23 d'abril fins al 3 de maig amb un preu de 2,05 per títol. D'altra banda, tres pel·lícules es podran veure durant un temps limitat: la cubana Un traductor de Rodrigo y Sabastián Barriuso del 25 al 29 d'abril, la catalana Cuidar entre terres de Núria Gebellí i Estel·la Marcos del 23 al 27 d'abril, i la xilena Algunas bestias de Jorge Riquelme Serrano del 2 al 3 de maig. 

Tanmateix, no tota la programació estarà oberta al públic. Tant la inauguració del festival del dia 22 d'abril amb Temblores de Jayro Bustamante com els altres dos títols que queden per esmentar de la programació tindran un accés restringit a socis de CineBaix i entitats col·laboradores. Les pel·lícules Araña d'Andrés Wood (del 23 al 24 d'abril) i El despertar de las hormigas de Antonella Sudasassi Furniss (del 30 d'abril a l'1 de maig) només es podran visualitzar amb un codi especial. 

Estigues atents a totes les novetats i instruccions per accedir a la SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL, que anirem explicant tant a la web de La Mostra de CineBaix com a les nostres xarxes socials. T'esperem virtualment!