'Alanis', triomfadora al Festival de Sant Sebastià, tindrà la seva premiere catalana a La Mostra

ALanis
23/10/2017

La pel·lícula de l'argentina Anahí Berneri va guanyar els premis a Millor Direcció i Millor Actriu a la passada edició del certamen donostiarra, i arribarà a La Mostra per iniciar un debat sobre prostitució i pobresa femenina.

La lluita per la supervivència d'una mare i el seu fill als carrers de Buenos Aires va conmocionar l'última edició del Festival de Sant Sebastià. Alanis, de la directora argentina Anahí Berneri, va arribar per plantejar preguntes incòmodes sobre la pobresa femenina, la maternitat i la prostitució en un món sense pietat. El seu realisme es va veure recompensat amb un total de tres premis: a Millor Direcció -la segona vegada en 65 anys de festival que una dona guanya aquest guardó-, a Millor Actriu per la protagonista Sofía Gala i el Premi de la Cooperació Espanyola.

Distribuïda per Golem, Alanis s'estrenarà a tot l'estat el proper 15 de desembre, però els espectadors de La Mostra podran gaudir-la amb més d'un mes d'antel·lació. La premiere catalana del film serà a CineBaix, que vol crear debat i reflexió amb una història que, malauradament, és més habitual del que podem pensar.