'Cafarnaúm', de Nadine Labaki, guanya el Premi del Públic a La Mostra 2018

cafarnaum_pelicula_nadine_labaki
19/11/2018

La directora libanesa, que va rebre un homenatge durant aquesta edició, ha enamorat als espectadors i espectadores amb la seva última pel·lícula. 

Els espectadors i espectadores de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat ja han pres la seva decisió. Després de 10 dies de projeccions, amb una extensa programació centrada en les diferents problemàtiques que es poden trobar al món àrab, sembla que cap altra pel·lícula ha pogut superar l'impacte que els hi va provocar el cru retrat de la situació al Líban de Cafarnaúm, que va ser a més la pel·lícula inaugural d'aquesta 12a edició del certamen i ara es corona com a Premi del Públic 2018

La seva directora, la libanesa Nadine Labaki, va ser, a més, objecte d'una retrospectiva a la secció FOCUS, on es van poder projectar les seves anteriors pel·lícules (Caramel i ¿Y ahora adónde vamos?). Aquesta nova pel·lícula, que va competir a la Secció Oficial de la passada edició del Festival de Cannes, explica la història d'un nen petit que es rebel·la contra la vida que l'ha tocat viure al seu poble, que dóna títol al film, i a través de la seva petita revolució comprovarem que hi ha realitats no tan llunyanes on la infància s'ha convertit en una utopia. La guerra afecta a tothom.

Cafarnaúm ha sumat la puntuació més elevada de vots entre els espectadors i espectadores de La Mostra (un total de 4,87), i molt a prop s'han quedat altres de les grans favorites d'aquesta edició: Commander Arian d'Alba Sotorra (un 4,76), Beauty and the dogs de Kaouther Ben Hania (un 4,59) i The reports on Sarah and Saleem de Muayad Alayan (un 4,44). 

El Jurat Jove, per la seva part, ha atorgat el premi a Millor Pel·lícula a Razzia de Nabil Ayouch, "per l'autenticitat dels personatges que mitjançant la recerca de la seva identitat no deixen de ser fidels als seus valors i principis morals. I tenint en compte la diversitat de temàtiques de les diferents històries aplicables a moltes realitats".