'Cafarnaúm', de Nadine Labaki, inaugura avui la 12a edició de La Mostra de CineBaix

cafarnaum_pelicula_inauguracion
08/11/2018

La nova pel·lícula de la directora libanesa, que va competir al Festival de Cannes, donarà el tret de sortida a les 19.30h.

La 12a edició de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat comença avui els seus deu dies de festa cinematogràfica dedicada a la Mediterrània i el Llevant. D'aquelles històries centrades en el món àrab en veurem a les més de 20 pel·lícules procedents de 15 països diferents que componen la programació d'aquest any, començant per un dels plats forts: Cafarnaúm. L'última pel·lícula de la libanesa Nadine Labaki inaugurarà avui La Mostra a les 19.30h, en un acte d'entrada gratuïta on el director del festival, Xavi Bachs, donarà el tret de sortida a la programació i presentarà aquesta apassionant història de supervivència a les zones més conflictives del Líban. 

A competició a la passada edició del Festival de Cannes, el film és una faula política contemporània centrada en un nen que intenta rebel·lar-se contra la vida que se li ha imposat. "Fa temps que no ho passava tan malament en una pel·lícula", confessava el crític d'El País, Carlos Boyero, en una de les seves cròniques. "Que m'afectés tant l'angoixa i la tragèdia dels personatges que omplen la pantalla, que respirés amb alleujament en el desenllaç de la història... I això demostra la sensibilitat i el talent d'aquesta dona per remoure'm d'aquesta forma", escrivia. Labaki no només ha aconseguit emocionar el cor d'en Boyero, sinó també el del jurat de la croisette, que li va atorgar el Premi Especial del Jurat

Cafarnaúm és indubtablement un melodrama dels de llàgrima, d'aquells que remou consciències sobre el món contemporani -concretament, sobre la situació dels més petits a conflictes bèl·lics i misèries diverses com les que es pateixen a certes zones del Líban- amb el dramatisme com a eina principal. Alguns l'acusen de pornografia emocional, però el que de segur no et deixarà és indiferent. Labaki no només inaugura La Mostra, sinó que també serà objecte d'una retrospectiva a la secció Focus, en la que es projectaran les seves dues anteriors pel·lícules: Caramel i ¿Y ahora adónde vamos?

T'esperem avui a les 19.30h a CineBaix per inaugurar una nova edició de La Mostra!