'Celestial Camel', estrena absoluta a l'Estat espanyol dins La Mostra

22/01/2018

La pel·lícula rusa dirigida per Yuriy Feting arribarà per primer cop al país gràcies al Cicle de Cinema Asiàtic de CineBaix.

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat té entre els seus compromisos projectar pel·lícules inèdites al nostre territori, títols que no han pogut arribar als nostres cinemes per raons comercials o purament econòmiques. Aquest és un objectiu que permet que, a cada nova programació, es puguin portar pel·lícules com Celestial Camel, que es va poder veure al Festival de Toronto i que ara arriba per primera vegada a Catalunya i Espanya dins el Cicle de Cinema Asiàtic, el primer dels cicles anuals que organitza La Mostra santfeliuenca.  

Dirigida per Yuriy Feting, el film retrata la vida i les tradicions dels Kamulkos, habitants de les estepes de la part baixa del Volga, i en especial d'una creença molt particular: creuen que el naixement d'un camell albí és un signe de bona sort. Que Altynka, en conseqüència, és un camell de la bona fortuna. La trama de la pel·lícula explica el conflicte que es crea quan aquesta cria és venguda per poder mantenir a la família, però precisament el sustent de la família es veu amenaçat quan la mare del petit camell s'escapa per trobar-la. El tercer en discòrdia serà un nen de 12 anys, que haurà de recòrrer en moto la zona per recuperar a l'animal, sense el qual els seus pares estan perduts. 

Aquesta és la situació que planteja la pel·lícula, plena d'aventures i, sobretot, esperança. La fe en les propietats màgiques de l'animal i la tensió per saber el desenllaç de la història són els punts forts d'un relat que encantarà als més petits i emocionarà als més grans. 

Celestial Camel es projectarà a CineBaix el proper diumenge 28 de gener, a les 22h. No perdis l'oportunitat de votar-la com la millor pel·lícula del cicle!