Cinefòrums per visibilitzar alguns dels conflictes de la Mediterrània i del Llevant

29/10/2022

A més  a més de 20 pel·lícules, la programació d’aquesta nova edició de La Mostra de CineBaix inclou també 5 cinefòrums que acompanyaran algunes de les projeccions.

 

El dissabte 5 després de la projecció del documental Los primeros 54 años: Manual breve para una ocupación militar, d’Avi Mograbi, Ibrahim Beisani, membre de la Comunitat Palestina de Catalunya i de la Coalició Prou Complicitat Amb Israel, parlarà de Palestina: de la colonització a l’apartheid.

El diumenge 6 hi haurà dos documentals sobre les formes de resistència contra l’ocupació israeliana: The devil’s drivers, de Daniel Carsently i Mohammed Abugeth, i Boycott, de Julia Bacha, que aniran seguits d’un cinefòrum amb Laia Haurie, membre de la Coalició Prou Complicitat Amb Israel i de BDS Catalunya.

El dissabte 12 projectarem la pel·lícula The exam, de Shawat Amin Korki, i el documental Kobane. Aixecar-se, de Ferran Domènech, acompanyat d’un cinefòrum amb el mateix director i una representant del moviment de dones del Kurdistan.

El diumenge 13 hem programat una sessió sobre el Sàhara, amb dos migmetratges i un curtmetratge: Limbo, la promesa olvidada, d’Antonio Rodrigo; Ocupación S.A., de Laura Daudén i Sebastián Ruiz Cabrera, i Sólo son peces, d’Ana Serna i Paula Iglesias. Després hi haurà una taula rodona amb els directors dels dos migmetratges, moderada per Jordi Oriola, director de cinema.

El divendres 18 posarem el focus en Síria amb la projecció de la pel·lícula The translator, de Rana Kazkaz i Anas Khalaf, i després un cinefòrum amb els directors a través de CineBaix.LIVE.

 

Aquí podeu descarregar-vos el programa de mà en pdf.