Cinema asiàtic 2023: programació del dilluns 30 de gener

29/01/2023

Cinema asiàtic a CineBaix - Programació del dilluns 30/1, darrer dia d'aquesta edició de La Mostra de CineBaix, una jornada amb Gandhi i el moviment de la no-violència com a protagonista (precisament avui es commemora la mort de Mahatma Gandhi, assessinat el 1948).

 

17.00 h - GANDHI (Regne Unit)
La vida de l'advocat que es va convertir en el famós líder de les revoltes índies contra el domini britànic a través de la seva filosofia de protesta no violenta. Rememorem un clàssic dels anys 80, que va guanyar 8 premis Oscar, entre els quals els de millor pel·lícula, millor direcció i millor actor principal (Ben Kingsley).

Després de la projecció hi haurà cinefòrum amb Pere Ortega, president honorari del Centre Delàs d'Estudis per la Pau.

21.30 h - LA NOVEL·LISTA I LA SEVA PEL·LÍCULA (Corea del Sud)
La Junhee és una novel·lista desencantada dels seus llibres. Durant un viatge per retrobar una vella amiga que regenta una llibreria, coincideix amb un director de cinema que li havia promès adaptar una de les seves novel·les.
La nova pel·lícula de l’imparable Hong Sang-soo -cineasta que estrena un mínim de dues pel·lícules a l’any- va rebre el Gran Premi del Jurat al passat Festival Internacional de Cinema de Berlín.