"Dent pour dent", una sàtira sobre el masclisme, obrirà la programació de cinema africà de La Mostra de CineBaix 2024

22/05/2024

Es tracta del drama còmic Dent pour dent, del director senegalès Ottis Ba, una sàtira sobre el masclisme quotidià en una societat patriarcal, destinada en primer lloc al públic senegalès. En to de comèdia, la pel·lícula ofereix un retrat àcid de la societat.

El protagonista de Dent pour dent, l’Idrissa, està patint les conseqüències de les retallades pressupostàries imposades per l’FMI, llavors liderat per Dominique Strauss-Khan. Perd així la seva feina com a funcionari a Dakar i el seu orgull es veu encara més afectat pel fet que ara depèn completament de la seva dona, que d’alguna manera aconsegueix mantenir la família treballant de metgessa.

Dent pour dent és el primer llargmetratge del directoir senegalès Ottis Ba, i fou seleccionat al FESPACO (Festival Panafricà de Cinema i Televisió d'Ouagadougou), Burquina Faso. Ottis Ba es va formar a França, primer en el món del teatre i més endavant en el cinema, primer com a actor i després com a director. Anteriorment a Dent por dent va fer dos curtmetratges.

La sessió inaugural serà el dijous 6 de juny, a les 19.30 h, a CineBaix. Ens agradarà que vingueu!