DEU ANYS DE LA MOSTRA DE CINEBAIX

20/09/2016

Deu anys de La Mostra de CineBaix és una xifra que ens consolida en el panorama cinematogràfic, però també és un bon moment per renovar-se, per impulsar un nou projecte. Arribar a la desena edició significa aconseguir una certa maduresa, i aquesta xifra, en els temps que corren, és tot un èxit que hem aconseguit entre tots.

La celebració d'una dècada de La Mostra de CineBaix ens ha de servir per donar-li un impuls a la nostra comarca, sobretot després d’haver unificat les dues mostres anteriors (la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani i la Mostra de Cinema Llatinoamericà) l'any passat.

D'aquesta manera estrenyem els llaços entre pobles a través del cinema i obrim una nova finestra al món a la comarca del Baix Llobregat.

Molt han canviat les circumstàncies de La Mostra que vam posar en marxa l’any 2007, junt amb les companyes de Sodepau, quant feia poc més d'un any que havíem recuperat l’antic Cinema Guinart i l’havíem reobert amb el nom de CineBaix. El que no ha canviat és la il·lusió de convertir La Mostra de CineBaix en un referent del cinema internacional a la comarca, sobretot del cinema del sud de la Mediterrània i del Llevant, així com del cinema llatinoamericà.

El 10è aniversari de CineBaix que vam celebrar el novembre del 2015 ha estat la culminació de la renovació i de la modernització d'un cinema que havia tancat i dels pocs que queden dins el teixit urbà i fora de les gran superfícies comercials als afores de les ciutats.

La posada en marxa de la digitalització ens ha permès accedir a nous títols no estrenats a Catalunya o a Espanya, després de passar per festivals internacionals de tan prestigi com la Berlinale, Canes, Locarno, Semici de Valladolid, Sant Sebastià o el Festival de Cinema Africà de Tarifa, i poder fer que en el marc d’aquesta 10a edició de La Mostra s'aplegui el millor cinema d'aquests àmbits territorials i culturals.

La nostra més sincera gratitud a totes les persones que han fet possible arribar a aquest 10è aniversari: entitats, institucions, mitjans de comunicació, distribuïdores, etc. Però sobretot a les persones voluntàries, treballadores i sòcies de CineBaix. No cal dir, encara que ho direm, que sense elles això no seria possible. I sense, vosaltres, el públic, tampoc.

Benvinguts a la 10 edició de La Mostra de CineBaix, Mostra de cinema internacional del Baix Llobregat!