Dijous, 24 de març, a les 19.30 h, comença una nova edició del Festival de cinema llatinoamericà

20/03/2022

Aquesta nova edició l’obrirà la pel·lícula Llegaron de noche, del director Imanol Uribe, una coproducció entre Espanya i Colòmbia que ara s'exhibeix al Festival de Màlaga i que s’estrenarà comercialment el divendres 25.

Llegaron de noche és una mena de thriller sobre els fets esdevinguts el 16 de novembre de 1989 a El Salvador: enmig de la guerra civil que vivia el país, un grup d’homes va entrar a les instal·lacions de la Universitat Catòlica i va assassinar vuit persones: sis jesuïtes espanyols i dues dones.

La pel·lícula és una història de personatges, de la seva lluita per la veritat i la justícia en un país en guerra. La protagonista principal és la Lucía (Juana Acosta), una empleada de la neteja que va presenciar la matança sense que se n’adonessin els assassins; una dona valenta entestada a fer prevaldre la veritat; una testimoni que contradiu la versió oficial del Govern, el qual va culpar del crim els guerrillers de l’FMNL.

Oriünd d’El Salvador però criat a Espanya, el director Imanol Uribe ha dirigit altres pel·lícules sobre fets esdevinguts a la societat espanyola: La fuga de Segovia (1981), La muerte de Mikel (1984), entre d’altres.

Si voleu saber més d'aquesta pel·lícula i del director Imanol Uribe, us recomenem que llegiu aquesta entrevista que li fa Carmen Azaustre.

 

Les entrades per al Festival ja són a la venda, a taquilla i a https://www.cinebaixtaquilla81.com