El Cicle de Cinema Asiàtic reuneix més de 560 espectadors i confirma l'èxit del nou format

The Propaganda Game
07/02/2018

La primera cita anual de La Mostra de CineBaix supera les expectatives i marca el camí pel proper cicle al mes de març.

"El primer Cicle de Cinema Asiàtic ha fet història a CineBaix", assegura el director de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat, Xavi Bachs. I és cert: un total de 561 espectadors han pogut gaudir de les pel·lícules de la programació, en només cinc dies de projeccions, confirmant que la nova estructura funciona i interessa al públic santfeliuenc. "Ha cobert sobradament les expectatives d'assistència de públic que teníem quan vam començar a organitzar-la", reconeix Bachs. "Aquest cicle de cinema asiàtic ens ha permès programar nou pel·lícules de vuit països diferents, dos d'elles estrenes a Catalunya i Espanya, i la possibilitat de poder programa pel·lícules de Corea del Sud, del Nepal, d'Austràlia, Índia o Xina, aixi com produccions europees que ens mostrin les realitats de Corea del Nord i Síria, eren temes pendents per la consecució del nostre objectiu principal: fer visibles les produccions cinematogràfiques d'aquestes àrees culturals tan allunyades de les nostres", afegeix. 

L'èxit no només és gràcies als nou títols que composaven la programació, sinó també a dos cinefòrums, protagonitzats pel periodista Eduardo Luque i l'experta en geopolítica Nazanin Armanian, que van atreure a gran part dels espectadors. De fet, la sessió més visitada d'aquesta edició ha estat la d'El sueño coreano, on Luque va parlar amb els assistents de les veritats i mentides que envolten a la dictadura de Corea del Nord. "Els dos ens han permès aprendre a interpretar, no només les pel·lícules projectades dins del cicle, sinó sobretot les informacions que ens ofereixen els mitjans de comunicació dominants del nostre país", comenta Bachs. "Poder escoltar i preguntar per poder contrastar totes aquests informacions ha estat tot un privilegi per CineBaix", continua de La Mostra, que avança que molt aviat podrem tornar a veure les conferències del dos convidats al canal de Youtube de l'organització. 

A més, en aquesta primera edició del Cicle de Cinema Asiàtic -i 12a edició de La Mostra- s'ha inaugurat el Premi del Públic, que neix per fomentar la participació dels assistents a les diferents exhibicions cinematogràfiques que CineBaix acollirà durant l'any. En aquesta primera cita, la guanyadora ha estat Tanna, de de Bentley Dean i Martin Butler, amb una nota mitjana de 4,74 sobre 5. Aquest sistema tornarà a posar-se en pràctica als propers cicles que ens esperen. 

Com ja va fer a l'11a edició de La Mostra el passat mes de novembre, la publicació La Directa ha tornat a col·laborar amb La Mostra elaborant un monogràfic sobre algunes de les temàtiques que recullen les pel·lícules de la programació. Un petit diari amb articles escrits en exclusiva per a aquest cicle asiàtic que es podia aconseguir de forma gratuïta al hall de CineBaix. "La Directa ha fet possible, no només fer arribar una publicació especialment confeccionada per aquest cicle als seus subscriptors, sinó alhora poder-la oferir al nostre públic", declara Bachs. "Cinc articles (sobre Corea del Nord, la Xina, el Japó, l'Índia i l'Orient Mitjà) fets per complementar la programació, conferències i debats programats al cicle", descriu el director, que també agraeix la informació diària que ha oferit el Fet a Sant Feliu, diari digital de Sant Feliu de Llobregat.

Propera parada? El Cicle de Cinema Llatinoamericà! Del 15 al 19 de març es tornaran a obrir les portes d'aquesta 12a edició de La Mostra amb la segona cita anual, on es podrà gaudir d'algunes de les millors pel·lícules que ens han arribat en els últims anys des de l'Amèrica Llatina. Això inclou un dels films més aclamats d'aquesta temporada: l'argentina Zama, de Lucrecia Martel. A ella s'uniran altres títols de gran ressò mediàtic com les xilenes Neruda de Pablo Larraín o Rara de Pepa San Martín. "Els objectius segueixen sent la promoció i protecció de la diversitat cultural i lingüística a travès del cinema", apunta Bachs, que anunciarà la programació definitiva del cicle en les properes setmanes.

Gràcies a tots els assistents d'aquest I Cicle de Cinema Asiàtic! Us esperem al març!