El Cicle de Cinema Llatinoamericà tanca la seva primera edició amb prop de 500 espectadors

fdsc
21/03/2018

El director de La Mostra, Xavi Bachs, fa balanç d'aquest cap de setmana a CineBaix, amb la mirada posada al proper cicle de maig. 

La Mostra de CineBaix continua consolidant la seva posició com a programació de referència a la comarca del Baix Llobregat, ara immersa en el seu nou format que agrupa quatre cites anuals (cicles asiàtic, llatinoamericà, africà i, el més antic, l'àrab). Del 15 al 19 de març hem pogut gaudir a les instal·lacions del cinema de Sant Feliu d'una d'elles, la del Cicle de Cinema Llatinoamericà, que ha aconseguit reunir a un total de 470 espectadors i espectadores en només quatre dies. Aquesta xifra supera satisfactòriament les d'experiències anteriors -la Mostra de Cinema Llatinoamericà el 2015 i la fusió amb la de cinema àrab- i consolida un públic fidel als esdeveniments especials de CineBaix. "Estem contents amb els resultats", assegura el director de La Mostra, Xavi Bachs.

De fet, Bachs afirma que hi ha molts motius per la satisfacció després d'aquests dies de projeccions. "Estem contents d'haver pogut ampliar la presència de ponents, d'haver publicat conjuntament amb el Fet a Sant Feliu una altra vegada i de continuar la col·laboració amb el diari La Directa", explica el director. Sobre l'últim punt -el monogràfic que s'ha distribuït de forma gratuïta al hall de CineBaix, elaborat pel mitjà català- destaca la bona oportunitat d'haver oferit textos "no només relacionats amb els temes socials i polítics, sinó també amb una introducció sobre el cinema llatinoamericà". Això, a més de "la incorporació d'infografies amb dades dels països", han fet que la tercera edició d'aquest petit diari exclusiu per La Mostra hagi estat el més complet dels elaborats fins ara. 

Amb una programació de 12 pel·lícules de procedències diverses, però totes centrades en temàtiques llatinoamericanes, el Cicle ha pogut explorar les situacions socials, econòmiques i socials de països com Brasil (Joaquim), Veneçuela (La revolución no será televisada) o Cuba (Últimos días en La Habana), però també històries oblidades de grans poetes (Neruda) o relats de problemes universals (les històries LGTBI de Rara i Desde allá, o la vida rural a Boi Neon). "A més, estem satisfets d'haver pogut estrenar dues pel·lícules a Catalunya dins del cicle -Siembra i Joaquim-, i també per l'ampliació de la diversitat de països participants", declara Bachs. 

El Cicle de Cinema Llatinoamericà es tanca no només amb aquestes bones dades, sinó també amb un premi: Últimos días en La Habana ha estat la pel·lícula guardonada amb el Premi del Públic, atorgat pels assistents de les projeccions, que van decidir deixar el seu vot a les urnes habilitades a la sortida de la sala. Aquest reconeixement es va inaugurar a principis d'any per donar veu (i vot!) al públic de La Mostra, sense el qual no seria possible continuar endavant. 

Mentre acomiadem ja aquest cicle, Bachs i la resta de l'equip de CineBaix ja tenen la mirada posada a la propera cita de La Mostra: el Cicle de Cinema Africà, que es celebrarà del 24 al 28 de maig. Ben aviat tindrem més detalls sobre la programació i els convidats, així que...

Estigueu atents a les nostres xarxes socials!