El dijous 26 de maig, a les 19.30 h, comença una nova edició del Festival de cinema africà que no us podeu deixar escapar

20/05/2022

 

Aquesta nova edició l’obrirà la pel·lícula Mali Twist, de Robert Guédiguian, director francès de prestigi que ha concursat amb les seves pel·lícules als prestigiosos festivals de Canes i Venècia.

 

Mali Twist es una coproducció entre França, Canada i Senegal que té previst arribar a les sales comercials a finals d’agost.

La pel·lícula és una història d’amor amb el rerefons del país de Mali als anys 60, en plena època del postcolonialisme. Els protagonistes són en Samba i la Lara, dos joves enamorats però destinats a no estar junts -així comença aquest “Romeu i Julieta” africà-.

En un moment de canvis al govern del país, la revolució és a prop i en Samba, un socialista que estima i vol el millor per a  la seva terra, farà el que estigui a les seves mans per rescatar la Lara d’un matrimoni concertat amb un home que no s’estima.

El director Robert Guédiguian fa quatre dècades que fa cinema i encara té corda per portar-nos altres històries que ens sorprenguin. En aquesta pel·lícula, el director barreja les dues temàtiques que més l’apassionen: les relacions humanes imperfectes i el context políticosocial d’un moment concret a la història.

Si voleu sa­­­ber més d'aquesta pel·lícula i del director, us recomanem que llegiu aquesta entrevista que li van fer al Festival de Valladolid, on deixa la seva opinió de la colonització viscuda a l’Àfrica, de les polítiques d’ara i les passades, i de la indústria cinematogràfica africana.

Molt aviat us presentarem la programació completa del Festival de cinema africà 2022.

Entrades: https://www.cinebaixtaquilla81.com