El divendres 18, una sessió dedicada a Síria

14/11/2022

El divendres 18, a les 18.30 h, posarem el focus en Síria amb la projecció de "THE TRANSLATOR", de Rana Kazkaz, Anas Khalaf (França, Suïssa, Síria, Bèlgica, EUA, 2020) - 105 min – Ficció - VOSC

És una de les set estrenes a l'Estat espanyol que hem programat en aquesta edició de La Mostra de CineBaix.

Sinopsi: Un exiliat sirià que viu a Austràlia torna al seu país natal quan el seu germà és detingut pel règim de Bashar al-Assad l’any 2011. Es troba desemparat i perseguit en un país recorregut per la violència, la repressió política i la por a la delació.

Després de la projecció, a través de CineBaix.LIVE, parlarem amb els directors (serà el darrer cinefòrum d'aquesta edició).

El periodista cultural i crític de cinema Ignasi Franch ha tingut l’oportunitat de veure aquesta pel·lícula i la comenta en l’últim suplement de la @directa.cat dedicat a La Mostra:

The Translator també aborda els dilemes de viure sota conflictes extrems. El seu protagonista és un traductor sirià que va demanar asil polític a Austràlia després d’ofendre el govern dels al-Assad. Aquells que va deixar enrere li retreuen aquesta decisió del passat, encara que el personatge pren una decisió valentíssima: tornar clandestinament al país juntament amb un periodista amic –en plena repressió de la primavera siriana- per mirar d’ajudar el seu germà detingut durant les protestes.
El drama de The translator té lloc en un ambient asfixiant: franctiradors emplaçats en qualsevol edifici, persecució de la dissidència, assassinats polítics...La realitzadora Rana Kazkaz cultiva una atmosfera de perill general, i també l’experiència atemoridora d’un protagonista que sap que està en territori hostil. Amb tot, el resultat no es plega a les convencions del thriller d’acció sensacionalista.” @ignasi.franch

El suplement el trobareu aquí: http://mostra.cinebaix.cat/sites/default/files/cinebaix_web.pdf, i en paper a CineBaix.

Més informació: http://mostra.cinebaix.cat/pellicula/translator