El Festival de Cinema Africà 2019 guanya espectadors i aposta per les sessions escolars

fdsc_b147412_red
07/06/2019

El certamen santfeliuenc continua creixent i ampliant l'oferta de pel·lícules i activitats paral·leles. 

El Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat ha arribat al final de la seva 12a edició, que va començar el passat mes de novembre amb la programació centrada al món àrab, i va continuar amb les respectives mostres de cinema asiàtic al gener i cinema llatinoamericà al març. El Festival de Cinema Africà era la quarta i última parada d'aquest viatge cinematogràfic únic que ens proposa CineBaix, i els números continuen apuntant a un creixement continu d'espectadors, pel·lícules i activitats

Amb una programació formada per 14 pel·lícules i 4 llargmetratges, provinents d'un total d'11 països diferents, ha passat de 601 espectadors a l'edició de 2018 a un total de 911 aquest any. És un augment molt significatiu de més de tres centenes d'assistents, que prova que el nou format que La Mostra va adoptar fa ara dos anys ha millorat l'interès del públic per conèixer altres cultures i històries arreu del món sense sortir de Sant Feliu de Llobregat. La cultura africana, en particular, és tota una desconeguda al món del cinema, que, com van explicar des del Centre d'Estudis Africans a la seva xerrada, ha creat molts estereotips i prejudicis.

Aquest cap de setmana ha estat una ocasió única per conèixer-la més en profunditat i explorar algunes de les problemàtiques a les quals s'enfronten en països com Burkina Faso (amb les condicions laborals que es denuncien a El lobo de oro de Balolé) o Sudan (les limitacions a l'esport femení de Jartum, fuera de juego). Però si hi ha una que ha enamorat als espectadors i espectadores de La Mostra és Hamada, que ha guanya el Premi del Públic d'aquest any. A més, el seu director Eloy Domínguez Serén va visitar CineBaix per respondre a totes les preguntes dels assistents i parlar sobre la situació als camps de refugiats del Sàhara, que viuen en condicions terribles des de fa gairebé 40 anys. 

A més, com a novetat d'aquesta nova edició, el Festival de Cinema Africà ha oferit dues sessions per escoles, que van reunir un total de 353 nens i nenes de la comarca. L'objectiu d'aquesta Mostra Educa és introduir als més joves a un tipus de cinema diferent, que no ha de venir necessàriament de Hollywood i que explica històries de gent que normalment no apareix a les grans pantalles del cinema. L'educació és un dels pilars fonamentals de La Mostra, i ho seguirà sent de cara a la nova edició, la 13a, que començarà el pròxim mes de novembre. 

Fotografia: Marc Rius (Fet a Sant Feliu).