El Festival de Cinema de la Mediterrània i el Llevant 2019 es presenta aquest dissabte a CineBaix

comportarse-como-adultos
30/10/2019

Ho farà amb la projecció de 'Comportarse como adultos', un aperitiu per la programació del 7 i 17 de novembre. 

Només queda una setmana perquè comenci oficialment la nova edició de La Mostra de CineBaix, que donarà el tret de sortida amb la programació del Festival de Cinema de la Mediterrània i el Llevant. Del 7 al 17 de novembre, el cinema de Sant Feliu de Llobregat oferirà un total de 25 pel·lícules provinents de fins a 13 països diferents, on s'obren les portes (i les ments) a noves cultures, tradicions, històries i conflictes arreu del nord d'Àfrica i l'Orient Pròxim.

Però abans, per explicar millor tot el que el públic pot esperar d'aquesta 13a edició i obrir boca abans amb tots els títols i convidats amb els quals es comptarà en el marc del certamen, es celebrarà una presentació aquest dissabte 2 de novembre a les 18.45h a CineBaix amb la projecció d'una pel·lícula recentment estrenada comercialment que, tot i que no forma part de La Mostra, sí permetrà reflexionar sobre les repercussions dels fenòmens econòmics i el deute del sud d'Europa tenen greus conseqüències no només en aquells territoris, sinó també al sud de la Mediterrània. Es tracta de Comportarse como adultos, la nova pel·lícula de l'aclamat director Costa-Gavras, que ha dedicat gran part de la seva carrera com a cineasta en denunciar els abusos del poder i l'erosió de les democràcies occidentals. Aquest nou títol per la seva filmografia es basa en el llibre homònim de Yanis Varoufakis, exministre d'Economia de Grècia sota el govern de l'Alexis Tsipras, sobre les seves experiències a l'Eurogrup i les dificultats que van trobar les seves ambicions de reestructurar el deute del país, que havia estat cinc anys dota la dictadura de l'austeritat. 

Per reflexionar sobre els temes que tracta la pel·lícula comptarem amb la presència de Sergi Cutillas, que ha participat en campanyes per auditar el deute públic, entre elles la Plataforma per l'Auditoria Ciutadana del Deute, sorgida del 15M, i el Comitè de la Veritat sobre el Deute Públic de Grècia, organitzat pel Parlament Hel·lènic el 2015 i coordinat per Éric Toussaint (CADTM). És membre de la Xarxa Europea d'Investigació en Política Social i Econòmica (EReNSEP), coordinada per Costes Lapavitsas. Ningú millor que ell per guiar-nos a través d'aquest complex món econòmic que acaba determinant el futur del benestar social de la ciutadania. 

La presentació d'aquest dissabte serà el primer pas cap al començament del Festival de Cinema de la Mediterrània i el Llevant 2019, que estarà ple de sorpreses. T'esperem!