El Festival de Cinema Llatinoamericà 2020 es celebrarà online a la nova sala virtual de CineBaix

algunas-bestias
16/04/2020

Les pel·lícules de la programació estaran disponibles en línia del 22 d’abril al 3 de maig. 

Davant la impossibilitat de portar a terme de forma presencial les seves projeccions i esdeveniments, CineBaix, organitzadora de La Mostra, ha decidit fer un pas endavant i obrir una plataforma de streaming pròpia on es posaran a disposició dels usuaris les pel·lícules que estaven pendents per aquesta temporada. Sota el nom de SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL, una nova sala que s'uneix a les sis físiques amb les quals ja compta el cinema de Sant Feliu de Llobregat, aquest espai online permetrà finalment la realització del Festival de Cinema Llatinoamericà 2020 del 22 d'abril al 3 de maig, que en un principi estava previst pel mes de març i que va haver de ser ajornat per l'estat d'alarma nacional. 

Tot i que la millor manera de gaudir de les pel·lícules és a les sales de cinema, CineBaix ha volgut adaptar-se a la situació de confinament que estem vivint i donar l’oportunitat als espectadors i espectadores de gaudir des de les seves cases de la 13a edició de La Mostra. Dins del marc d'aquest festival trobaran a la plataforma una programació de 14 pel·lícules llatinoamericanes, incloent-hi 8 estrenes absolutes a Catalunya (i 4 d’elles a tot l’Estat espanyol), que representen el millor del cinema actual de països com l'Argentina, Mèxic, Perú, Cuba, Bolívia o El Salvador. A més, es conservarà la secció especial de cinema dirigit per dones, que té l’objectiu de posar en valor el treball de sis directores llatinoamericanes i els seus notables últims treballs. La majoria dels títols que formen part de la selecció són exclusius i no es podran veure en cap altra plataforma espanyola

Amb aquesta iniciativa, CineBaix vol fer més lleu el confinament a casa i mantenir el contacte amb el públic. A més, SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL és la primera plataforma virtual independent i autogestionada per una associació sense ànim de lucre, l’Associació CineBaix, amb seu a la capital del Baix Llobregat, que porta a terme un projecte cinematogràfic singular, amb vocació comarcal i en base al voluntariat i l’autogestió, amb l’objectiu de donar suport, a través del cinema i la cultura, a un canvi social que fomenti la cultura de la pau, la defensa dels drets humans i una economia social i solidària. 

Ara que les plataformes mainstream ofereixen cinema en streaming a dojo, CineBaix vol posar en relleu el model de cinema de proximitat, associatiu, d’autogestió i d’independència econòmica que el caracteritza. La Mostra de CineBaix arriba a casa!

Consulta la programació completa