El Festival de Cinema Llatinoamericà dedicarà un cicle extra a les dones cineastes

el-despertar-de-las-hormigas
07/03/2020

El cinema fet per dones tindrà un focus especial del 3 al 6 d'abril, una setmana després del festival. 

La manca de dones directores és un problema que va des de Hollywood fins a la indústria espanyola. La representació femenina a les àrees de direcció creativa és reduïda arreu del món, i per això és més notori que l'Amèrica Llatina hagi vist en l'última dècada una onada fantàstica de noms femenins que triomfen als festivals internacionals més importants. Des de l'argentina Lucrecia Martel (Zama) fins a la xilena Marcela Said (Los perros), passant per la colombiana Cristina Gallego (Pájaros de verano) o la veneçolana Mariana Rondón (Pelo malo), les cineastes llatinoamericanes estan fent-se lloc a un món del cinema encara dominat per les estructures patriarcals. I CineBaix vol posar el focus en aquest fenomen.

Només una setmana després de la celebració del Festival de Cinema Llatinoamericà del 26 al 30 de març, on es podrà veure una selecció de les pel·lícules llatinoamericanes (amb directors i directores) més interessants de l'últim any, La Mostra de CineBaix ha preparat una selecció extra dedicada únicament a les pel·lícules dirigides per dones. Aquest cicle, que es celebrarà del 3 al 6 d'abril, té com a objectiu valorar la feina de les cineastes llatinoamericanes més enllà de la programació mixta del certamen general. Així, recupera l'experiència del +MOSTRA, una extensió de l'esdeveniment principal que busca ampliar o completar aspectes de la programació central. En aquest cas seran directores com Antonella Sudasassi (El despertar de las hormigas), Melina León (Canción sin nombre), Laura Cazador (Insumisas), Romina Paula (De nuevo otra vez) i Núria Gebellí i Estel·la Marcos (Cuidar entre terres). 

Segueix totes les notícies sobre La Mostra al nostre web i xarxes socials per descobrir els horaris definitius i els convidats que protagonitzaran els cinefòrums, ja siguin cineastes que presentaran les seves pel·lícules o experts que ens ajudaran a aprendre una mica més sobre la situació a algunes regions llatinoamericanes. T'esperem!