El gallec Eloy Domínguez Serén presentarà 'Hamada' al Festival de Cinema Africà

eloy-dominguez
23/05/2019

La trobada amb el cineasta serà el dissabte 1 de juny a les 18.45h.

La Festival de Cinema Africà arribarà a les sales de CineBaix en només una setmana. Del 30 de maig al 3 de juny es podrà gaudir d'un bon grup d'històries centrades a l'Àfrica, en els seus conflictes territorials i la seva barreja de cultures, en el seu passat i, sobretot, en el seu futur. Ara que coneixem la programació completa d'aquesta nova edició, on trobarem temàtiques que van des de la reivindicació de les dones a l'esfera pública fins a nombrosos relats centrats a la infància i les dificultats que afronten en certes parts del continent, és moment de conèixer els esdeveniments especials que s'han preparat per a aquest cap de setmana. 

Entre ells, destaca la visita Eloy Domínguez Serén, un director gallec que presentarà la seva nova pel·lícula: Hamada. Guanyadora dels premis a Millor Pel·lícula i Millor Director al Festival de Gijón, explica la història d'un grup d'amics que viuen en un campament de refugiats en ple desert del Sàhara, una regió a la qual el Marroc li va denegar la nacionalitat el 1975. El cineasta aprofita una situació difícil per treure el bon humor i la vitalitat d'una joventut que encara té somnis i expectatives. Junts, utilitzen la seva creativitat per denunciar la realitat que els envolta i expandir-se més enllà dels límits del campament.

Domínguez Serén visitarà La Mostra el pròxim 1 de juny a les 18.45h, on es podrà veure el seu documental i xerrar amb ell sobre els detalls de la seva realització. Una oportunitat única per resoldre tots els dubtes pendents i conèixer millor la situació del Sàhara.