'El invierno' d'Emiliano Torres inaugura el Cicle de Cinema Llatinoamericà

El invierno
13/03/2018

La pel·lícula argentina premiada al Festival de Sant Sebastià serà el tret de sortida de la segona cita anual de La Mostra de CineBaix.

El Cicle de Cinema Llatinoamericà s'inaugura aquest dijous a CineBaix amb una programació plena de grans obres i petits projectes, amb una mirada diversa i amplia a la societat llatinoamericana. Per celebrar el començament d'aquesta segona cita de La Mostra, gaudirem de la projecció de la pel·lícula El invierno, dirigida per Emiliano Torres, que no podria representar millor l'esperit del programa al que acompanya: un filme que combina els espais comuns de la tradició -el western- amb una mirada renovada, que prioritza les emocions que es poden treure de les seves impactants i crues imatges que d'una narrativa convencional i còmoda. 

La pel·lícula explica la història d'un ancià capatàs d'un ranxo de la Patagònia, que acaba de ser acomiadat de la feina per a ser reemplaçat per un peó més jove. Un canvi que no serà fàcil per cap dels dos homes, que hauran d'aprendre, a la seva manera, a sobreviure a l’hivern següent. La tensió es propaga a través del relat i dels seus paisatges nevats, que contrastan la fredor dels seus protagonistes amb la ràbia que amaguen els seus cors. Sent la seva primera pel·lícula, l'argentí Emiliano Torres va guanyar el premi a Millor Fotografia i el Premi Especial del Jurat al Festival de Sant Sebastià, i després d'una estrena limitada ens arriba a CineBaix per fer-nos reflexionar sobre l'esclexta generacional i la duresa de les feines manuals de la zona rural argentina. 

La inauguració del cicle serà aquest dijous 15 de març a les 19.30h.

Vine a donar el tret de sortida a la nova programació especial de La Mostra!