"EL MAL NO EXISTE" ('Evil does not exist') es podrà tornar a veure a CineBaix a partir del dimecres 1 de maig, dia que s’estrena comercialment.

26/04/2024

EL MAL NO EXISTE (Evil does not exist) es podrà tornar a veure a CineBaix a partir del dimecres 1 de maig, dia que s’estrena comercialment.

La pel·lícula, del director de la reeixida Drive muy car,  Ryûsuke Hamaguch, al gener va inaugurar la darrera edició de cinema asiàtic de La Mostra de CineBaix 2024, quan encara no havia arribat a les sales comercials.

Ara, CineBaix l torna a programar a la seva cartellera setmanal, oferint així una nova oportunitat als qui no la van poder veure en aquell moment.

El mal no existe es va estrenar en competició oficial al Festival Internacional de Cinema de Venècia de 2023; nominada al Lleó d’Or a millor pel·lícula, es va endur el Gran Premi del Jurat i 4 premis més. També va ser guardonada amb el premi a millor pel·lícula al BFI London Film Festival 2023 i a l’Asian Film Awards 2024, a més d’altres premis i nominacions en altres festivals internacionals.

El mal no existe segueix la Takumi i la seva filla Hana, que viuen al poble de Mizubiki, a prop de Tòquio. Igual que les generacions anteriors, viuen una vida modesta d'acord amb els cicles i l'ordre de la naturalesa. Un dia, els habitants del poble s'assabenten d'un pla per construir un glamping [un càmping amb glamur] a prop de casa la Takumi, que ofereix als residents de la ciutat una “escapada” còmoda a la natura. Quan dos representants de l'empresa de glamping arriben al poble per fer una reunió, queda clar que el projecte tindrà un impacte negatiu en el subministrament d'aigua local, fet que provocarà disturbis. Els plans de l'empresa posen en perill tant l'equilibri ecològic de la zona com la forma de vida de la població local i les seves conseqüències afecten profundament la vida de la Takumi. 

Ryūsuke Hamaguchi, director de cinema japonès i guionista, va néixer el 1978 a la prefectura de Kanagawa, la segona ciutat més poblada del Japó, després de Tòquio. És conegut sobretot per la seva pel·lícula Drive my car, amb la qual el 2022 va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula internacional.