'El viaje de Khadija' guanya el Premi del Públic del Cicle de Cinema Africà

17190652
29/05/2018

El documental de Tarik El Idrissi ha estat no només la sessió més vista, sinó també la més ben valorada pels espectadors. 

El Premi del Públic és el guardó que els espectadors i espectadores de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat atorguen a la pel·lícula que més els ha emocionat, amb la que han pogut reflexionar sobre temàtiques importants o bé conèixer una realitat abans desconeguda per a ells. Aquest passat cap de setmana, CineBaix va celebrar a les seves instal·lacions la tercera cita de la seva Mostra, dedicada al cinema africà, i no va perdre l'oportunitat de tornar a consultar l'opinió dels espectadors i espectadores.

El viaje de Khadija ha estat la guanyadora del Premi del Públic en aquesta primera edició del Cicle de Cinema Africà. El documental dirigit per Tarik El Idrissi es centra en l'experiència de la seva protagonista, Khadija al Mourabit, com a descendent marroquina i ciutadana a la ciutat europea d'Amsterdam. Les seves vivències quan torna al poble de la seva família al Rif i la seva lluita contra el masclisme són el centre de les seves reflexions, i són també els temes que va tractar en la conversa que va mantenir amb el públic en la seva visita el passat dissabte. La pel·lícula va ser la sessió més vista del cicle, amb més d'un centenar d'espectadors, i amb una nota de 4,4 sobre 5 s'ha coronat com la més ben valorada. 

No obstant això, altres pel·lícules s'han quedat molt properes a la victòria. Especialment, tant en puntuació com en nombre d'espectadors, el documental Gurumbé. Canciones de tu memoria negra de Miguel Ángel Rosales podria haver estat una digna guanyadora, ja que ha estat una de les més vistes i ben valorades. Molt a prop la seguien Mama Colonel, No soy tu negro y Liyana, amb puntuacions ben ajustades, però ha estat una altra pel·lícula la que més bona mitjana de puntuació ha aconseguit: Supa Modo, que només va rebre puntuacions perfectes de 5 sobre 5. Malauradament, va ser la sessió menys vista, i per tant, fent equacions, ha quedat fora del podi.