Els curtmetratges tindran el seu espai al Festival de Cinema Africà 2019

Planchazo
24/05/2019

La sessió serà divendres a les 18.45h a la Sala 4 de CineBaix.

El Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat també pensa en els més petits. I no ens referim només als nens i nenes, que a través de la iniciativa La Mostra Educa s'organitzen projeccions especials per col·legis i instituts de tota la comarca, sinó també als curtmetratges. Grans oblidats del cinema per la seva difícil comercialització i exhibició, els curts troben un espai de convivència a festivals cinematogràfics com el Festival de Cinema Africà, que reunirà a la Sala 4 de CineBaix quatre grans històries en una sessió única el pròxim divendres 31 de maig a les 18.45h

El programa estarà format per quatre títols molt diferents: Etiqueta de Marie Clémentine Dusabejambo, un relat on es qüestiona la masculinitat tòxica a través d'un nen efeminat que vol jugar a futbol; Kaniama Show, de Baloji, una sàtira de la manipulació mediàtica; Planchazo, de Jeremy Collins i Kelly Dillion, un curt d'animació sobre una nena que deixa enrere els seus complexos per llançar-se a la piscina; i Tuve que enterrar a Cucu, de Philippa Ndisi-Hermann, una història on la tornada de dos germans adolescents al poble on van créixer provocarà el ressorgiment d'alguns traumes que ja semblaven superats. 

La sessió completa dura aproximadament una hora -57 minuts, per ser exactes- i intentarà donar una mica més de visibilitat a aquest format que, tot i ser breu, amaga moltes grans virtuts del mitjà cinematogràfic. T'esperem!