Els Oscar presenten les quinze pel·lícules preseleccionades a millor pel·lícula internacional, i La Mostra de CineBaix n'haurà preestrenat cinc

24/12/2022

El 21 de desembre passat, l'Acadèmia de Cinema de Hollywood, o més coneguda pels Premis Oscar, va fer la primera tria de les pel·lícules estrangeres que podrien acabar guanyant aquest any la preuada estatueta a millor pel·lícula internacional.

CineBaix ha demostrat tenir molt bon ull i apostar sempre pel cinema de qualitat, perquè dels quinze títols preseleccionats per l’Acadèmia, tres s’han vist en edicions de La Mostra de CineBaix i dos els podrem veure en la propera edició.

El primer títol de què hem de parlar és La última película, dirigida per Pan Nalin i procedent de l’Índia. La vam poder veure a CineBaix dins La Mostra de cinema asiàtic de principis del 2022. Cal destacar també que han hagut de passar 21 anys perquè una nova producció de l’Índia aconseguís passar la primera selecció dels Oscar.

Els altres títols a comentar els vam veure a CineBaix el novembre passat dins La Mostra de cinema de la Mediterrània i del Llevant: Holy Spider (Araña sagrada és el títol oficial en espanyol), d’Ali Abbasi, que representarà Dinamarca, i Boy from Heaven (Conspiración en El Cairo, títol oficial en espanyol), de Tarik Saleh, que representarà Suècia. Totes dues pel·lícules van estar a la secció oficial del Festival de Canes i van ser premiades: la producció danesa amb el premi a millor actriu i la producció sueca amb el premi a millor guió.

Finalment ja podem anunciar que en la propera edició de La Mostra CineBaix, que tindrà lloc del 26 al 30 de gener de 2023 i estarà dedicada al cinema asiàtic, CineBaix inclourà dues pel·lícules que també han passat la primera selecció dels Oscar. Es tracta de Retorno a Seúl, de Davy Chou, que representarà Cambodja, i Joyland, de Saim Sadiq, que representarà el Pakistan.

A CineBaix continuem apostant per un cinema de qualitat i divers.