'En la playa sola de noche', una de les millors pel·lícules de 2017 arriba al Cicle de Cinema Asiàtic

En la playa sola de noche
22/01/2018

La Mostra recupera aquest cap de setmana l'última película del Woody Allen coreà, Hong Sang-soo, considerada per molts crítics una de les millors pel·lícules de l'any. 

A les llistes anuals del millor de l'any mai pot faltar una pel·lícula de Hong Sang-soo. I no només perquè acostumi a estrenar dues o tres en un mateix any i l'estadística és poderosa, sinó també perquè ja s'ha convertit en un director imprescindible a la programació de qualsevol festival gràcies a un estil molt marcat i una capacitat extraordinària per adentrar-se a les ments confoses -i alcohòliques- dels seus personatges. El Cicle de Cinema Asiàtic té la sort de poder recuperar una de les pel·lícules més destacades de l'any passat, guardonada amb el premi a Millor Actriu al Festival de Berlín i al Festival de Gijón.

Parlem de En la playa sola de noche, on l'actriu Kim Min-hee interpreta -curiosament- a una actriu que manté una relació amorosa amb un home casat. Quan la jove es veu sola meditant sobre com d’impassible i indiferent es troba davant de tot, optarà per agafar-se un temps per pensar en la seva soledat. Llavors, decidirà anar-se’n a la ciutat d'Hamburg i descobrir com d'important és l'amor en la seva vida. Amb aquest argument, Sang-soo construeix una pel·lícula plena de matissos, de llums i ombres, de persones que es busquen i no es troben. La crítica d'El Periódico, Beatriz Martínez, destacava d'ella "la seva capacitat de sumergir-se d'una manera emocionant, malencòlica i delicada a l'univers femení a través d'un personatge memorable que converteix la fragilitat en fortalesa a l'hora de buscar el seu lloc al món". 

És el moment de descobrir -si és que no ho has fet ja- el món únic del conegut com el Woody Allen coreà. A través de pel·lícules recents com Ahora sí, antes no, Lo tuyo y tú o The Day After ha fet més i més gran la seva presència al panorama cinematogràfic actual. I no para: el pròxim mes ja presenta la seva nova pel·lícula amb Min-hee, Grass.

En la playa sola de noche es projectarà a CineBaix el proper diumenge 28 de gener, a les 17h. No t'ho perdis!