ESPECIAL La Directa: "El poder de la violència i de les paraules a una shakespeariana presó de la Costa d’Ivori"

03/06/2021

La Directa edita un suplement digital especial dedicat al Festival de Cinema Africà de La Mostra de CineBaix. Durant els propers dies compartirem aquí els diferents articles publicats en aquest mitjà dedicats al festival. Avui us proposem llegir un article a propòsit de la pel·lícula La nuit du rois, que es podrà veure diumenge, 6 de juny.

A continuació podeu llegir l'inici de l'article i aquí el podeu llegir sencer:

Un jove membre d’una banda arriba a la infame presó ivoriana de “La Maca”, representada com un territori lliure on regnen els presos sota un sistema de castes, jerarquies i rols establerts. El rei de la presó, el malalt Barbanegra, està a punt d’afrontar l’equivalent d’un cop d’estat. Per demorar el procés, convoca una litúrgica nit d’explicació d’històries on el nouvingut assumeix el rol de griot, de joglar.

Tant Barbanegra com el jove volen guanyar temps, així que el segon es converteix en una mena de Xahrazad de Les mil i una nits: allarga i mitifica la història del líder de la seva banda, i la connecta amb les confrontacions tribals i les lluites intestines durant la construcció postcolonial del país. I és que la cerca sanguinària del poder, amb ressons shakespearians, està present en els diversos estrats narratius de la proposta.

Continueu llegint l'article aquí.