Especial "La Directa": Esfereïdora contemplació de la barbàrie ‘civilitzatòria’ al Xile decimonònic

diu_blanco_en_blanco_fotograma_1
14/03/2021

Ignasi Franch parla de 'Blanco en blanco' en aquest article de La Directa: "una desmitifiació demolidora dels relats del drama colonial i del western". 

La Directa edita un suplement digital especial dedicat al Festival de Cinema Llatinoamericà de La Mostra de CineBaix. Durant els propers dies compartirem aquí els diferents articles publicats en aquest mitjà dedicats al festival. Avui ens endinsem en una de les pel·lícules destacades del festival, Blanco en blancoa través d'un article d'Ignasi Franch. A continuació podeu llegir l'inici de l'article i aquí el podeu llegir sencer.

Contracten un fotògraf per retratar l’esfereïdorament jove promesa d’un cacic local de cognom anglòfon al Xile colonial, per la qual se sent immediatament atret. Blanco en blanco podria haver estat un drama decimonònic amb protagonista sensible i dedicat a les arts, o un western sobre el suposat heroisme de la conquesta de territoris aliens, però defuig tota inclinació al romanticisme o a la idealització. No només centra la seva mirada en els horrors de la colonització de l’Amèrica Llatina: retrata un genocidi privatitzat que lideren els terratinents, però també tracta de les vergonyes d’una pederàstia normalitzada i de l’abundància d’abusos i agressions sexuals que afecten especialment (però no només) a la població indígena.

Continueu llegint l'article aquí.