Especial "La Directa": Sabotatges quotidians del poder social

dill_ombligo
15/03/2021

Ignasi Franch repassa en un article del suplement especial de La Directa del drama social mexicà ‘El ombligo de Guie’dani’. 

La Directa edita un suplement digital especial dedicat al Festival de Cinema Llatinoamericà de La Mostra de CineBaix. Durant els propers dies compartirem aquí els diferents articles publicats en aquest mitjà dedicats al festival. Avui ens fixem en la pel·lícula El ombligo de Guie’dani, protagonitzada per una jove indígena que percep una humiliació constant com a treballadora domèstica d’una família benestant.

A continuació podeu llegir l'inici de l'article i aquí el podeu llegir sencer.

El ombligo de Guie’dani explica la història de dues dones zapoteques, filla i mare, que abandonen la seva localitat natal per convertir-se en treballadores domèstiques internes a la casa d’una família urbana benestant. Guie’dani és una adolescent manifestament incòmoda per la decisió. Detecta des d’un primer moment el classisme i el supremacisme cultural soterrats sota algunes bones paraules i algunes bones maneres. I es dedica a sabotejar, posseïda per una certa rebel·lia adolescent, els intents de la seva mare de consolidar-se en la feina. Alguns tràngols, sembla pensar, no es paguen amb diners.

Continueu llegint l'article aquí.