ESPECIAL La Directa: "Sobri i acurat drama sobre un voler que no és poder"

26/05/2021


La Directa edita un suplement digital especial dedicat al Festival de Cinema Africà de La Mostra de CineBaix. Durant els propers dies compartirem aquí els diferents articles publicats en aquest mitjà dedicats al festival. Avui us proposem llegir un article a propòsit d'Eyimofe', que es podrà veure aquest divendres, 28 de maig.

A continuació podeu llegir l'inici de l'article i aquí el podeu llegir sencer.

El primer llargmetratge dels germans Arie i Chuko Esiri explica dues històries ambientades a Laos (Nigèria), connectades per la localització i pel pes de les circumstàncies econòmiques. Un home que vol migrar a Espanya veu cada cop més lluny el seu somni. Després que la seva germana i els seus nebots morissin asfixiats per una mala combustió d’un generador d’electricitat, el protagonista entra en una espiral de despeses inassumibles.

A la segona part, una dona jove que vol viure a Itàlia amb la seva germana petita embarassada té planejat intercanviar el nadó pels papers i el passatge amb què emprendre el viatge. En paral·lel, ha d’afrontar els problemes de salut de la gestant i, alhora, gestionar un flirteig amorós amb un home occidental i una relació interessada amb el propietari del seu pis.

Continueu llegint l'article aquí.