'In the fade', de Fatih Akin, també participarà a l'11a edició de la Mostra

In the fade
19/10/2017

Aquesta pel·lícula alemanya està protagonitzada per Diane Kruger, que va guanyar el premi a Millor Actriu a la passada edició del Festival de Cannes per interpretar a una dona que perd a la seva família en un atemptat.

El terrorisme -i no només jihadista- és un dels temes més candents dels últims anys. Aquesta sensació d'inseguretat a l'Europa actual es plasma a la pel·lícula In the fade, on les bombes dels radicals desperten el drac que una dona portava amagat al seu interior. Dirigida por Fatih Akin, aquesta pel·lícula ens parla d'una dona que ho perd tot, al seu marit i al seu fill, en un atemptat perpetrat per grups neonazis a territori alemany. Després del dol, Katja (Diane Kruger) emprendrà una odissea cap a la redempció, on la venjança serà la seva principal aliada.

La Mostra de Cinebaix acull l'estrena a Catalunya d'aquesta pel·lícula, guardonada a Cannes amb el premi a Millor Actriu per a Kruger. No és estrany: la seva actuació és d'una sensibilitat i emoció impressionants, demostrant l'encert que ha suposat per a l'actriu tornar a casa després del seu recorregut hollywoodià. Akin, que coneixem per altres títols com Al otro lado (2007), El padre (2014) o la recent Goodbye Berlin (2016), ens porta un retrat que coneixem molt bé, a un ambient de por i fonamentalisme en el qual vivim immersos des de fa temps. Les conclusions del film estan obertes al debat, que tenim clar que serà tan interessant com necessari.

No et perdis la programació completa de l'11a edició de la Mostra!