'The Farewell' inaugura avui el Festival de Cinema Asiàtic 2020

the-farewell
23/01/2020

La pel·lícula de Lulu Wang donarà el tret de sortida de la segona cita de La Mostra de CineBaix.

Aquesta vesprada arrenca a les sales de CineBaix una nova edició del Festival de Cinema Asiàtic, una cita cinèfila imprescindible on es podrà explorar en profunditat el cinema del continent, des de l'Índia fins a Corea del Sud. Un total de 17 pel·lícules de 12 països diferents es veuran a les pantalles del cinema de Sant Feliu de Llobregat, on també es viuran les visites de tres periodistes convidats d'excepció que ens ajudaran a ampliar les informacions que els cineastes ja ens donen en forma de ficció o documental. El certamen, que es celebra del 23 al 27 de gener, forma part d'un cicle anual agrupat sota el paraigua de La Mostra de CineBaix (venim de gaudir de la programació del Llevant i la Mediterrània al novembre, i després de la parada asiàtica al gener seguirà endavant amb la llatinoamericana al març i l'africana al juny) i que té l'objectiu de posar la mirada més enllà de les nostres fronteres per submergir-nos en noves cinematografies, cultures i conflictes que ens ajuden a entendre millor el present. 

Aquest dijous s'inaugura el Festival de Cinema Asiàtic 2020 amb la pel·lícula The Farewell, una de les més destacades en la temporada de premis nord-americans (és una co-producció amb Xina) i la primera en la prometedora carrera cinematogràfica de Lulu Wang. La cineasta explica una història real, la de la seva pròpia família: la Billi és una dona de nacionalitat xinesoamericana, que torna al seu país natal quan s'assabenta que la seva àvia pateix un càncer terminal, però tot es complica quan descobreix que els seus familiars han decidit ocultar-ho perquè la dona pugui tenir els seus últims mesos en la felicitat de la ignorància. Una decisió amb al qual Billi no està gens d'acord. Així, aquest retorn a l'origen provocarà una reflexió profunda en la protagonista, que tornarà a connectar amb les seves arrels xineses i amb una família que ja havia donat per perduda. Protagonitzada per Awkwafina, una de les noves grans estrelles de Hollywood (vista a Ocean's 8 i Crazy Rich Asians), és una pel·lícula entre la comèdia i el drama que ha convençut a la crítica i marca un començament excepcional pel certamen santfeliuenc. 

The Farewell es podrà veure de forma gratuïta avui, dijous 23 de gener, a les 19.30h. Amb ella donarem la benvinguda a una nova edició del Festival de Cinema Asiàtic. No et perdis la programació organitzada fins al dilluns!