Festival de cinema asiàtic 2022: programació del dissabte 29 de gener, una jornada dedicada a l'Iran

29/01/2022

Avui, dissabte 29 de gener, el Festival de cinema asiàtic 2022 dedica tota la jornada a l'Iran, amb 3 pel·lícules i una xerrada

16.30 h – EL PERDÓN, de Maryam Moghadam i Behtash Sanaeeha (Iran i França, 2020).
Premiada a la Seminci de Valladolid i amb una exitosa presentació al Festival de Berlín. Encara no s’ha estrenat a les sales comercials.

Una dona el marit de la qual és executat passa per problemes a l'hora de cuidar la seva filla minusvàlida. Tot i els seus problemes, la família del seu antic cònjuge insisteix que ha de casar-se amb el seu germà i quedar-se amb ells. Posteriorment descobreixen que la sentència de mort és errònia i que el principal sospitós és en realitat l'únic testimoni que va incriminar el seu marit Més informació.

 

18.30 h – UN HÉROE, d’Asghar Farhadi (Iran i França, 2021).
A més de sonar com a millor pel·lícula de parla no anglesa als Oscar, ha estat nominada als Globus d’Or i ha estat present al Festival de Canes, a la Seminci i a altres festivals reconeguts. Tampoc no s’ha estrenat a les sales comercials.

En Rahim és a la presó per un deute que no ha pogut tornar. Durant un permís de dos dies, intenta convèncer el creditor perquè retiri la reclamació de desemborsament d'una part del pagament. Però les coses no aniran com tenia previst. Més informació.

 

20.30 h aprox., xerrada “Iran, darrere les persianes”, a càrrec de Lluís Miquel Hurtado, col·laborador habitual d'El Mundo i Cadena SER des del Pròxim Orient i cofundador de la consultoria NÂR Research. La xerrada es farà a través de CineBaix.LIVE, des d’Istanbul.

 

21.40 h – THE BADGER, de Kazem Mollaie (Iran, 2021).
Un thriller intens que podrem veure gràcies a la col·laboració de l’Asian Film Festival de Barcelona.

Just abans del segon matrimoni de Soodeh Sharifzadegan, el seu fill d’onze anys, en Matiar, és segrestat. Després d’un gran esforç, la Soodeh es veu obligada a demanar els diners del rescat al seu exmarit, en Peyman. Després de l’alliberació d’en Matiar, la Soodeh, curiosa, s’adona que tot era un pla del seu fill per donar peu al retorn del seu pare. Més informació.

 

Entrades a la taquilla de CineBaix i en línia. I tota la informació del Festival, aquí.