Festival de cinema asiàtic 2022 - Programació del diumenge 30 de gener

30/01/2022

Aquest és el programa d'avui del Festival de cinema asiàtic 2022:

 

16.30 h – “RUNNING TO THE SKY”, de Mirlan Abdykalykov (Kirguizistan, 2019)

Un altre títol que podrem veure gràcies a la col·laboració amb l’Asian Film Festival de Barcelona.

En Jekshen, un jove i excepcional corredor de 12 anys, viu en un bonic poble de muntanya al Kirguizistan. El seu pare, un alcohòlic empedreït, queda a càrrec seu, dificultant enormement la seva vida. Tot el que té en Jekshen és una amiga a l'escola i el suport del seu difícil pare. Entre tots dos el convencen que participi en una cursa que podria canviar per sempre la seva vida.

Més informació: http://mostra.cinebaix.cat/pellicula/running-sky

 

18.15 h – “DRIVE MY CAR”, de Ryûsuke Hamaguchi (Japó, 2021)

Candidata als Oscar, obra mestra del Festival de Canes 2021 i amb molts premis a l’esquena. Encara no s’ha estrenat a les sales comercials.

Tot i no ser capaç de recuperar-se d'un drama personal, Yusuke Kafuku, actor i director de teatre, accepta muntar l'obra “Tio Vania” en un festival d'Hiroshima. Allà, coneix la Misaki, una jove reservada que li han assignat com a xofer. A mesura que passen els trajectes, la sinceritat creixent de les converses els obliga a enfrontar-se al seu passat.

Més informació: http://mostra.cinebaix.cat/pellicula/drive-my-car

 

21.30 h – “UN SEGUNO, de Zhang Yimou (Hong Kong, Xina, 2020)

Pel·lícula que va inaugurar el Festival de Sant Sebastià 2021.

Un convicte és enviat a un camp de treball al desolat nord-oest de la Xina durant la Revolució Cultural del país. Utilitzant el seu enginy, i amb l'única finalitat de veure la seva filla, que ha estat filmada en una pel·lícula, aconsegueix escapar-se i fuig en direcció al cinema d'un poble proper. Allà espera trobar aquesta cinta de pel·lícula i aconseguir-la. No obstant això, en aquest lloc es creua amb una rodamon desesperada per aconseguir el mateix rodet de pel·lícula i que aconsegueix robar-lo. Curiosament, aquest enigmàtic objecte, que tots dos anhelen per motius molt diferents, esdevindrà l'arrel d'una inesperada amistat.

Més informació: http://mostra.cinebaix.cat/pellicula/un-segundo

 

Entrades a la taquilla de CineBaix i a https://www.cinebaixtaquilla81.com/index_2.php

I tota la informació del Festival a http://mostra.cinebaix.cat/