Festival de cinema asiàtic 2022 - Programació del divendres 28 de gener

28/01/2022

Això és tot el que es podrà veure avui al Festival de cinema asiàtic de La Mostra de CineBaix 2022

16.30 h – LA MUJER DEL ESPÍA (Japó).
Una dona espia un espia, el seu propi marit, sense saber-ho; un thriller brillant i melancòlic. La vigília de l'esclat de la II Guerra Mundial. En Yusaku és el director d'una companyia comercial a Kobe (Japó), i està casat amb la Satoko. En un viatge a Manxúria durant el 1940, en Yusaku descobreix un terrible secret nacional. En nom de la justícia decideix fer-lo públic, i això el converteix a l'instant en un enemic públic. Tot i això, la Satoko assegura creure'l i jura que estarà al seu costat independentment de les conseqüències. Premi al millor director al Festival de Venècia. Més informació.

18.45 h – MI INFANCIA, MI PAÍS: 20 AÑOS EN AFGANISTÁN (Afganistan).
Documental sobre un noi astut que es va criar durant dues dècades en un dels països més perillosos del món. Quan coneixem en Mir per primera vegada, és un nen entremaliat de set anys que viu en una cova al costat dels Budes de Bamiyan, ara destruïts, al centre de l'Afganistan. Al llarg de vint anys, i a través de tota mena d'aventures i desventures, la pel·lícula segueix la seva vida fins que, convertit en un adult amb la seva pròpia família, decideix seguir la seva carrera com a càmera de televisió a Kabul. Més informació.

20.15 h aprox., xerrada sobre l’Afganistan à càrrec d’Agus Morales, periodista i director de la Revista 5W.

21.30 h – THE GREAT INDIAN KITCHEN (Índia).
Una dona acabada de casar espera ser feliç, però el dia a dia comença i acaba a la cuina. El seu marit treballa de mestre en una escola i la seva sogra vola als Estats Units per al part de la seva filla. Mentrestant, ella busca feina i quan creu haver-ne trobat, el seu sogre li ho impedeix. Cada dia que passa van sumant-se els inconvenients, i finalment la protagonista s'adona que aquell no és lloc per a ella, i decideix reaccionar d’una manera realment bonica. Més informació.

Entrades a la taquilla de CineBaix i en línia.