‘Happy End’, l'última de Michael Haneke, s'estrenarà a Catalunya dins de la Mostra

12/10/2017

La pel·lícula té el valor d'un document trobat de sobte sobre una civilització ja perduda i completament extinta. La nostra, és clar.

Després de ser nominada al Festival de Cannes, al Festival de Munic i al Festival de Cinema de Sydney i presentar-se al Festival de Sant Sebastià, Happy End s'estrena a Catalunya en el marc de la Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat d'enguany. CineBaix acull la premiere catalana d'aquesta nova pel·lícula del veterà Michael Haneke, que dibuixa un inquietant retrat del món contemporani.

El llargmetratge presenta una família burgesa europea que està presenciant el final de la vida d’un dels seus membres, George, el qual es dedica a recordar els temps passats i millors. A aquesta línia argumental se li sumarà la situació actual de la crisi dels refugiats i la qüestió de la migració, encara que només suposa una part de la seva crítica social: Haneke ens mira als ulls per dir-nos que les noves tecnologies ens han deshumanitzat, que el ritme del món modern ens ha fet persones insensibles amb el que ens envolta. El director austríac fa servir la seva ironia més malèvola per conformar un retrat d'allò en el que ens hem convertit.

No et perdis la programació completa de l'11a edició de la Mostra!