Infància, futur i (des)esperança: La Mostra també parla de joventut

La mejor receta
07/11/2017

Una altra de les línies temàtiques de La Mostra d'enguany són els joves, i amb raó: ells són el futur d'una societat que sembla enfonsar-se de mica en mica sota els nostres peus.

Tot i que són les migracions i els conflictes territorials els temes que més àmpliament ocupen habitualment La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat, també hi ha espai per reflexionar sobre altres col·lectius o sectors de la població -catalana, europea, mundial- que viuen les problemàtiques globals amb les seves pròpies conseqüències. Si la setmana passada a La Mostra d'enguany parlàvem de les dones, ara és el moment de parlar de la joventut. Una gran desconeguda.

A la programació d'aquesta 11a edició trobem pel·lícules com Chouf, de Karim Dridi, un retrat del sistema de la droga a Marsella on els joves són reclutats per traficar; Coldness, de Bahram i Bahman Haj Abol Loo, que ens mostra els efectes de l'estrès familiar en un nen de 8 anys; o Wallay, de Berni Goldblat, que ens explica la història d'un nen de 13 anys que és enviat a Burkina Faso per convertir-se en un home.

Tots són retrats coming-of-age en diferents situacions i temàtiques, i no seran els únics. La Mostra acull l'estrena absoluta de La mejor receta uns dies abans que s’estreni a les sales comercials. Aquesta pel·lícula de John Goldschmidt no només parla del talent desaprofitat de la joventut amb problemes, sinó també de com podem ajudar-los a millorar. També tenim l'estrena de la colombiana Los nadie, de Juan Sebastián Mesa, on la generació "perduda" viu entre morts, odis i promeses trencades. A aquestes s'afegeixen el documental Khamsa, de Marc Almodóvar, amb cinc històries de joves arreu de les aigües de la Mediterrània, i Zhol, d’Askar Uzabev, una història impactant sobre la personalitat d'un jove "corrent".

Consulteu tota la programació de La Mostra d'enguany aquí.