Ja disponible gratis el monogràfic de La Directa pel Festival de Cinema Llatinoamericà 2020

la-directa
21/04/2020

El mitjà català torna a col·laborar amb La Mostra en la seva 13a edició. 

El Festival de Cinema Llatinoamericà 2020 inaugura aquesta setmana la plataforma online de CineBaix, la SALA 7.CINEBAIX.VIRTUAL, un espai en streaming que permetrà als espectadors i espectadors gaudir del millor cinema llatinoamericà del moment des del confinament a les seves cases. La situació d'alarma per l'expansió del COVID-19 a la qual ens trobem ha motivat a La Mostra de CineBaix a celebrar aquesta cita cinematogràfica a distància del 22 d'abril al 3 de maig, amb una programació de 14 pel·lícules d'11 països diferents de l'Amèrica Llatina, on es troben algunes de les millors mostres del seu cinema més recent. 

A més, com és habitual, La Directa torna a ser un col·laborador imprescindible. El mitjà català participa novament a La Mostra amb un monogràfic (disponible online) que ens ajuda a reflexionar sobre algunes de les situacions més rellevants a les regions llatinoamericanes. El periodista i crític de cinema Ignasi Franch obre aquest suplement amb una anàlisi en profunditat de les pel·lícules que es podran veure a través de la sala virtual de CineBaix, des de Monos d'Alejandro Landes fins a Algunas bestias de Jorge Riquelme Serrano, amb especial atenció a aquelles que ajuden a ampliar i diversificar la representació queer al cinema, com és el cas de Yo, imposible de Patricia Ortega.

A partir d'aquesta presentació, el monogràfic explora diferents temàtiques tant cinematogràfiques com polítiques: les tensions a l'Argentina entre la consolidació d'un star system i la necessitat d'un cinema més crític (escrit per Franch), una crònica de la revolta feminista a Xile (que protagonitza el cartell oficial del festival) que va reunir a més de dos milions de dones als carrers de la capital (per Meritxell Freixas), el camí a les noves eleccions pel pròxim 3 de maig d'una Bolívia dividida pel cop d'estat (per Berta Camprubí), un relat de les conseqüències devastadores de la presidència de l'ultraconservador Jair Bolsonaro al Brasil (per Gabriela Marques), i un repàs als avanços que s'han aconseguit en els últims anys respecte dels drets LGTBI a l'Amèrica Llatina (per Darwin Balanta). 

Entre pel·lícula i pel·lícula en aquest Festival de Cinema Llatinoamericà, no et perdis les interessants reflexions de tots aquests periodistes de La Directa, que ens ajuden a entendre una mica millor el món que ens envolta i tots els reptes que queden per assumir.