Ja tenim les primeres confirmacions de la Mostra de Cinema Africà 2019

hamada-pelicula
09/05/2019

La programació comença a prendre forma amb quatre pel·lícules d'excepció.

L'última cita de la 12a edició del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat ens portarà a l'Àfrica. A través de la cinematografia del continent veí, la Mostra de Cinema Africà ens mostrarà en diferents formes, veus i temps històrics relats plens de pobresa i violència, però també d'esperança en el futur. Després d'explorar el món àrab al novembre, el cinema asiàtic al gener i el llatinoamericà al març, el certamen organitzat per CineBaix arriba a la seva última parada i completa un viatge anual que ajuda als espectadors santfeliuencs i de tota la comarca a conèixer millor la vida, cultura i problemàtiques d'un territori tan apassionant com complex

La Mostra es celebrarà del 30 de maig al 3 de juny, i ja coneixem uns quants dels títols que formaran part de la programació. Parlem de Hamada, una pel·lícula dirigida pel gallec Eloy Domínguez Serén, que ens explica algunes històries de la joventut del Sahara. Veurem com afronten el seu dia a dia entre riures i jocs, obligant-se a mantenir vius els seus somnis inconformistes mentre arreglen cotxes de carreres amb els quals no podran traspassar les fronteres que els oprimeixen a aquesta àrea nord-africana, a la qual el Marroc va negar la condició de país a 1975. El director obre debat amb un retrat costumista, que podrà explorar millor amb els espectadors i espectadores de la mostra santfeliuenca: Domínguez Serén visitarà CineBaix per oferir un cinefòrum després de la projecció de la pel·lícula. 

A la programació d'aquest any trobarem també Mabata Bata, una co-producció entre Moçambic i Portugal que ens mostra les tradicions culturals moçambiqueses i també les conseqüències encara vives de les seves guerres passades, en una història basada en un cas real dirigida per Sol de Carvalho. En una situació difícil es troba també el protagonista del documental El guerrero perdido, que va passar de ser un immigrant a Anglaterra a la recerca d'una vida millor a veure's involucrat a organitzacions terroristes de les quals vol escapar. Aquesta impactant pel·lícula de Nasib FarahSøren Steen Jespersen seguirà els esforços d'aquest jove per tornar al costat de la seva família, que va deixar a Londres. 

En altra part del continent, a la capital de Sudan, un grup de dones lluita pel seu dret a jugar al futbol professional. Hi ha una prohibició imposada pel govern militar del país que s'ho impedeix, però no abandonen els seus intents de ser considerades l'equip femení nacional. El documental Jartum, fuera de juego, dirigit per Marwa Zein, ens mostra la seva situació i el moment en què un canvi en el sistema de la FIFA els hi ofereix un raig d'esperança per poder apropar-se al seu somni. 

Estigues atent al nostre web i xarxes socials per conèixer la programació completa de la Mostra de Cinema Africà, i tots els convidats que ens acompanyaran. T'esperem!