'Kalo Pothi, un pueblo de Nepal' inaugura avui el Cicle de Cinema Asiátic de La Mostra de CineBaix

Kalo Pothi
25/01/2018

Aquest film nepalès, guanyador al Festival de Venècia, donarà el tret de sortida a la primera programació autònoma de cinema asiàtic dins de La Mostra.

Va conquerir la Settimana Internazionale de la Crítica del Festival de Venècia a 2015, convertint-se en la primera pel·lícula del Nepal exhibida a la Mostra italiana, i ara arriba a CineBaix per inaugurar un altre moment històric: l'expansió de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat en quatre cites anuals, que comencen amb aquest Cicle de Cinema Asiàtic que tindrà el film Kalo Pothi, un pueblo de Nepal com a inmillorable tret de sortida. 

El centre rural del Nepal encara intenta recuperar-se d'una guerra civil que ha deixat a la població en la misèria i desesperança, i que es troba en aquest moment en un punt mort. En aquest context comença la pel·lícula, dirigida per Bahadur Bham, que s'allunya d'aquesta imatge de pobresa extrema i indiferència cap als conflictes exteriors centrant-se en una història de dos amics inseparables que han d'esquivar els obstacles de classe, religió i família. Prakash i Kiran representen alhora les expectatives en el futur i el reflex d'una societat condemnada a l'ostracisme. "El realitzador novell barreja la quotidianitat etnogràfica amb estilitzades escenes alentides, i en elles percebem els somnis del protagonista, que posen de manifest la pèrdua de la innocència del noi com a metàfora de la perversió del seu país; per exemple, el record de la mort de la seva mare o militars interferint en un acte sacre", escrivia sobre ella la crçitica de cinema Carlota Moseguí a la revista El Antepenúltimo Mohicano. 

Després de passar pels festivals de Taipei, Singapur, Friburg i, com ja hem mencionat, Venècia, Kalo Pothi, un pueblo de Nepal arriba avui a CineBaix, on es projectarà a les 19.30h com a inauguració del Cicle de Cinema Asiàtic. A més, per qui no pugui assistir, tindrà una nova oportunitat ded veure-la el proper dilluns 29 de gener a les 17.30h