L'11a edició de La Mostra tanca amb prop d'un 60% més d'espectadors

mostra_cinebaix
17/11/2017

Creixem en públic, convidats i pel·lícules de la programació en un any que serà l'últim en el qual La Mostra tindrà aquest format.

Del 2 al 12 de novembre es va celebrar La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat, que després d'onze edicions conserva els seus compromisos de reflexió del món contemporani, d'apropament d'altre tipus de cinema als espectadors de la comarca i de foment de la tolerància envers altres cultures i formes de vida. El coneixement i l'empatia ens farà lliures, respectuosos i pacífics.

A l'edició d'aquest 2017, La Mostra va crèixer en seccions, en pel·lícules -un total de 36, procedents de 33 països diferents-, en convidats i en temàtiques, des de la prostitució fins al conflicte del Rif (Marroc). Tots aquests augments s'han vist reflectits en el públic: per les sales de CineBaix han passat aquests dies prop d'un 60% més d'espectadors respecte a l'any anterior, una xifra que confirma la seva presència com a mostra internacional de referència a la comarca. "A base de mostrar més diversitat hem arriabt a més gent", assegura el director, Xavi Bachs. "Estem molt contents, perquè hem internacionalitzat la Mostra i hem tingut l'agraïment del públic, amb una programació la meitat de la qual eren estrenes absolutes a Catalunya", contiua. Efectivament, entre les pel·lícules programades no només es trobaven una vintena d'estrenes a casa nostra, sinó també tres estrenes absolutes a tot l'estat espanyol. La Mostra creix, però els objectius no canvien. "El que sempre hem volgut és fer arribar aquest cinema a la gent, i amb aquesta edició ho hem aconseguit més que mai", comenta Bachs, que destaca sobretot la varietat de països participants.

En els pròxims dies, s'anunciaran les novetats d'una nova Mostra, en la que algunes de les diferents seccions que l'han integrat -cinema asiàtic, llatinoamericà i africà- gaudiran del seu propi espai al llarg de l'any. Els detalls, pròximament.

Fotografia: Marc Rius.