La 12a edició de La Mostra acaba amb la presència de Salah Jamal i l'anunci dels premis

salah_jamal
18/11/2018

Jamal presentarà el llibre 'Nakba. 48 relats de vida i resistència a Palestina' i donarà per finalitzada la programació del festival santfeliuenc. 

La 12a edició de La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat arriba a la seva fi després de deu dies del millor cinema centrat a les regions de la Mediterrània i el Llevant. La cloenda d'aquest any, que es celebra avui diumenge a les 17h, serà especial per molts motius. Primer, per la presència de l'historiador Salah Jamal, un gran coneixedor de la realitat del món àrab i en particular de la situació del poble palestí. Al seu llibre Nakba. 48 relats de vida i resistència a Palestina, que presentarà durant l'acte, explica les seves pròpies experiències amb un conflicte amb l'estat d'Israel que, com a palestí, ha marcat a la seva vida i la de milers de persones immerses en una situació violenta i insostenible. Jamal actuarà com a padrí d'aquest final de festa, on abans dels acomiadaments es projectarà la pel·lícula The reports on Sarah and Salem

És una nit especial també perquè es celebra el canvi d'estructura de La Mostra: tot i que aquesta programació sobre el món àrab situada al novembre ha estat des de fa anys la tradicional de CineBaix, aquest 2018 s'han ampliat les programacions a través de tres cicles (l'asiàtic al gener, el llatinoamericà al març i l'africà al maig) per poder portar a la capital del Baix Llobregat un bon grapat de pel·lícules inèdites que ens mostren la realitat d'altres països i regions del món. 

Amb aquests canvis, també viurem una novetat a la cloenda amb l'anunci dels dos premis oficials de La Mostra: el Premi del Públic, atorgat pels espectadors a través dels seus vots a la sortida de les projeccions, i el Premi del Jurat Jove, format per quatre joves cinèfils seleccionats perquè aportin una mirada fresca a la programació i escullin la Millor Pel·lícula de la Secció Oficial. Els podrem escoltar aquesta nit defensar la seva decisió, i amb aquests guardons finalitzarà una edició que marca un abans i un després al certamen. 

Seguim creixent!