La Directa dissecciona la realitat contemporània asiàtica al seu monogràfic gratuït

la-directa-mostra-asiatica
22/01/2019

Aconsegueix la teva còpia del diari especial de la Mostra de Cinema Asiàtic al hall de CineBaix. 

Com ja és costum, el mitjà de comunicació La Directa formarà part imprescindible del Festival de Cinema Internacional del Baix Llobregat, que es troba en la seva 12 edició. Després de la inauguració el passat mes de novembre amb la programació de cinema àrab, el certamen continua la temporada amb la Mostra de Cinema Asiàtic, que es celebra del 24 al 28 de gener amb els millors títols del cinema oriental contemporani. Però, què serien les pel·lícules sense un context social, polític o econòmic? Com entendre els difícils conflictes en els quals es mouen alguns dels personatges de films com Un asunto de familia, Burning o La tercera esposa si no entenem la situació que travessen -o han travessat- els seus respectius països?

La Directa col·labora des de fa un temps amb La Mostra de CineBaix per poder ampliar les fronteres que explora el cinema i explicar, més enllà de les ficcions, què és el que passa més enllà de la nostra ciutat. En aquest mes de gener el centre d'estudi és Àsia, i, de nou, el mitjà de comunicació català ofereix als espectadors un monogràfic gratuït on s'aborden diferents problemàtiques: la situació de Fukushima després dels nombrosos desastres -inclòs el famós accident nuclear de 2011- que ha viscut aquesta regió japonesa, les conseqüències negatives del monumental creixement econòmic de La Xina, la situació de les dones i la seva sexualitat segrestada a països com Afganistan i el sistema propagandístic a Corea del Nord que es nodreix principalment de la influència de l'audiovisual, sense oblidar el gran article del periodista Ignasi Franch que obre el monogràfic repassant les implicacions i reflexos del cinema asiàtic contemporani. 

El diari es pot aconseguir de forma gratuïta al hall del cinema de Sant Feliu de Llobregat, on es projectaran també les pel·lícules de la programació. T'esperem!