La Directa i La Mostra ofereixen un monogràfic gratuït sobre Llatinoamèrica

monografic
15/03/2018

La tercera edició dels monogràfics de La Mostra ens mostra les diferents problemàtiques del continent llatí, i es pot aconseguir al 'hall' del cinema. 

Un dels grans objectius de La Mostra de CineBaix sempre ha estat el de obrir el debat sobre els grans i petits problemes que afecten a certes zones del món. En aquest mes de març és el torn de Llatinoamèrica, que amb el Cicle de Cinema Llatinoamericà trobarà un lloc de reflexió i crítica a través de les pel·lícules i els cinefòrums que formen part de la programació. A més, per tercera vegada, el mitjà de comunicació La Directa ha elaborat un monogràfic sobre el tema, que es pot aconseguir de manera gratuïta a les instal·lacions de CineBaix durant els dies que dura el cicle, això és, del 15 al 19 de març.

Després d'una introducció a càrrec del periodista i crític de cinema Ignasi Franch sobre l'estat del cinema llatinoamericà en els últims anys, ens adentrem en les situacions concretes d'alguns països de la zona. De la mà de Marc Gavaldà, que presentarà al cicle el seu documental Lágrimas de aceite, coneixem una mica millor la realitat a Veneçuela, mentre Honduras, amb reflexions de Majo Síscar, i Nicaragua, amb Jordi de Miguel, són altres de les regions que es posen sobre la taula en aquest magnífic monogràfic. Descobreix totes les seves investigacions, i descobreix també -si és que encara no ho has fet- a La Directa, un mitjà compromés amb la realitat, combatiu amb els problemes i crític amb els poderosos. Periodisme en estat pur, del que aquest petit diari sobre el Cicle de Cinema Llatinoamericà només n'és una mostra.