La Mostra de CineBaix no s'atura i continua a la Sala7.CineBaix.Virtual

24/11/2022

Un cop acabada l’edició d’enguany de La Mostra de CineBaix: cinema de la Mediterrània i del Llevant, a la #Sata7CineBaixVirtual programem dos títols que van estar a punt de formar part d’aquest certamen:

Flee: Aquesta pel·lícula explica l'extraordinària història real d'un home, l’Amin. Casat i vivint en pau, un entrevistador li farà revelar el seu passat ocult per primera vegada. Documental animat que va fer història a l’última edició dels premis Oscar amb tres nominacions: millor pel·lícula de dibuixos, millor pel·lícula documental i millor pel·lícula estrangera.

La ley de Teherán: La policia busca un narcotraficant anomenat Naser Khakzad, però quan finalment aconsegueixen atrapar-lo, el Naser intenta tot el que se li acut per escapar i salvar la seva família. Thriller frenètic procedent de l’Iran, pel qual el seu director, Saeed Roostaee, guanyaria el premi a millor direcció al Festival Internacional de Cinema de Tòquio l’any 2019.

A més d’aquestes dues novetats, a la #Sala7.CineBaix.Virtual tornem a programar sis pel·lícules que van formar part d’anteriors edicions de La Mostra de CineBaix:

De repente, el paraíso: El cineasta Elia Suleiman viatja a diferents ciutats i troba paral·lelismes inesperats amb la seva terra natal, Palestina. Comèdia amb una barreja de documental i ficció, que recorda l’estil de Caro diario de Nanni Moretti. La pel·lícula va rebre dos premis al Festival de Canes de 2019, menció especial i premi FIPRESCI.

Érase una vez en Anatolia: Un grup d'homes va a la recerca d'un cadàver a les estepes d'Anatòlia. Drama policíac dirigit per Nuri Bilge Ceylan, l'únic director turc que ha guanyat la prestigiosa Palma d'Or a Canes. La pel·lícula va ser seleccionada com una de les 100 millors del segle XXI segons la prestigiosa BBC.

Nahid: Una dona intenta reparar els trossos trencats de la seva última relació en parella, una situació que se li complicarà encara més quan un altre home aparegui a la seva vida i ella vulgui tenir una nova oportunitat amb ell. Una joia del cinema iranià, complement ideal de Nader y Simin, una separación.

Razzia: Els carrers de Casablanca són la peça central de cinc narracions diferents que xoquen totes en una sola. Drama sobre històries creuades dirigit per Nabil Ayouch (la seva ultima pel·lícula, Casablanca beats, s'ha pogut veure aquests dies a CineBaix en la darrera edició de La Mostra).

Un divan en Túnez: Després d'anys a l'estranger, a París, la Selma torna a Tunis amb el somni d'obrir la seva pròpia consulta de psicoteràpia. Aclamada òpera prima de Manele Labidi Labbé, per la qual va ser nominada als Premis Cèsar. Està protagonitzada per Golshifteh Farahani, actriu iranianofrancesa internacional que hem pogut veure en grans produccions de Hollywood, com ara Red de mentiras, Paterson i Tyler Rake.

Villa Touma: Tres germanes cristianes aristocràtiques solteres de Ramal·lah s'han tancat a la seva vil·la aferrant-se desesperadament a la seva antiga glòria, fins que la seva neboda òrfena, la Badia, entra a la seva vida i capgira el seu món. Un inquietant conte de fades palestí que pren referències de Federico García Lorca i les novel·les de Jane Austen.

Us convidem, doncs, a entrar a la Sala7.CinBaix.Virtual per seguir gaudint de bon cinema.