La Mostra de CineBaix torna a Àsia: presentació de la programació

20/01/2023

La Mostra de CineBaix torna a Àsia: presentació de la programació

Un total de 10 pel·lícules (6 estrenes a Catalunya), de 8 països diferents, més 2 produccions europees però que també retraten indrets del continent asiàtic.

En aquesta nova edició de cinema asiàtic ens acostarem a històries narrades en diferents punts d’Àsia, el continent més gran del món, on hi ha una gran varietat de cultures i, per tant, d’històries, pensaments i tradicions. Del 26 al 30 de gener farem un recorregut per gran part d’Àsia: Indonèsia, Cambodja, Xina, Corea del Sud, Pakistan...

Començarem amb Return to Dust, de Li Ruijun, guardonada amb l’Espiga d’Or a la Seminci de Valladolid 2022 i que encara no s’ha pogut veure a les sales comercials. Un retrat que explora la vida rural a la Xina actual.

Per als fanàtics dels premis cinematogràfics, La Mostra de CineBaix preestrenarà dues de les pel·lícules que han superat la shortlist dels Premis Oscar d’aquest any: Retorno a Seúl, film que representa Cambodja, i Joyland, cinta que podria donar al Pakistan la seva primera nominació a l’Oscar a la millor pel·lícula internacional.

D’Indonèsia tindrem dos títols dirigits per la mateixa directora, la jove Kamila Andini, una cineasta que s’ha fet un nom a molts festivals del món: Antes, ahora y entonces, pel·lícula que va guanyar el premi de millor interpretació de repartiment a l’últim Festival de Berlin, i Yuni, una coming-of-age sobre una adolescent indonèsia que s'adona de quin és el paper que l’espera al seu país com a dona.

També podrem veure l’últim treball del cineasta coreà més prolífic dels últims temps, parlem de Hong Sang-soo i de La novel·lista i la seva pel·lícula, que a l’últim Festival de Berlin es va emportar el gran premi del jurat (segon premi més important del certamen).

En el terreny de les superproduccions asiàtiques, la programació inclou la pel·lícula més cara i exitosa del cinema xinès en tota la seva historia, ens referim a La batalla del lago Changjin, una producció d’una escala que res ha d’envejar a les produccions que venen de Hollywood.

Per als aficionats als documentals, estrenarem en primícia Diarios de Myanmar, un film punyent i tan polèmic que els seus creadors no poden mostrar la cara ni donar el seu nom per por de represàlies A més, tindrem la producció espanyola Vivir sin país: El exilio rohingya, un documental que narra en primera persona la situació de la comunitat rohingya, obligada a sobreviure en camps de refugiats a Bangladesh.

Finalment i amb motiu del 75 aniversari de la mort de Mahatma Gandhi, i coincidint amb el Dia Internacional de la Pau, reposarem el clàssic de 1982 guanyador de 8 premis Oscar Gandhi.

A banda d’aquestes 10 pel·lícules, la programació també inclou 3 cinefòrums. El primer serà dissabte, sobre el moviment LGTBIQA+ després de veure Joyland. Diumenge connectarem en streaming amb els directors del documental Diarios de Myanmar. I el tercer cinefòrum serà dilluns, amb Pere Ortega, president honorari del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, amb qui parlarem de Ganhi i la no-violència  

Tot això us espera en la nova edició de cinema asiàtic de la Mostra de CineBaix, del 26 al 30 de gener de 2023.

 

Programa de mà en pdf

Programació dia a dia

Entrades