La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat s'expandeix en quatre mostres anuals

mostra_cinebaix
20/11/2017

Després de l'èxit de l'11a edició, La Mostra de CineBaix començarà el 2018 amb una expansió de la seva programació, segmentada ara en mostres més especialitzades al gener, març, maig i novembre.

La Mostra de Cinema Internacional del Baix Llobregat continua reinventant-se. L'11a edició, que es va celebrar del 2 al 12 de novembre, va finalitzar la seva programació -formada per 36 pel·lícules de 33 països diferents- amb resultats molt satisfactoris: les entrades han augmentat gairebé un 60% respecte a l'any anterior, confirmant que el públic respon positivament a l'ampliació i millora de l'oferta cinematogràfica. A més, és una dada que conforma una bona base per al pròxim camí que prendrà La Mostra de CineBaix.

A partir del proper any, aquesta Mostra es convertirà en una exhibició múltiple, repartint la seva programació en quatre esdeveniments diferents al llarg de l'any. Les seccions que enguany han servit de cohesió a la programació se separen per donar pas a projeccions més focalitzades geogràficament: la mostra de cinema asiàtic (gener), la mostra de cinema llatinoamericà (març), la mostra de cinema africà (maig) i la -clàssica- mostra de cinema del sud de la Mediterrània i el Llevant (novembre). "El nostre objectiu sempre ha estat ajudar a construir una visió de les principals problemàtiques mundials, i aquesta segmentació ens servirà per focalitzar-les geogràficament i poder aprofundir-hi més", assegura el director, Xavi Bachs, que insisteix en la necessitat d'obrir fronteres i aprendre dels conflictes que tenen lloc fora de les nostres fronteres. Que són molts.

El proper mes de gener, aquesta expansió es farà present amb la mostra de cinema asiàtic, elaborada en col·laboració amb Casa Àsia. El seu festival -Casa Àsia Film Festival- aportarà algunes de les millores pel·lícules ja vistes a Barcelona provinents del continent asiàtic, però la programació es completarà amb altres títols no vistos que encara estan per confirmar. També hi haurà una col·laboració amb el Festival de Cine Africano de Tarifa (FCAT), que donarà suport a la mostra de cinema africà del mes de maig.

A partir d'aquí, no hi ha marxa enrere: La Mostra de CineBaix es converteix en una cita més gran i ambiciosa, més present en el transcurs de l'any a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, que seguirà acollint una cita imprescindible no només per als amants del cinema, sinó també per a aquells que vulguin estar informats sobre els grans debats que hi ha sobre la taula al nostre món contemporani.

Aviat tindreu més detalls sobre les dates i la programació! Estigueu atents!