La Mostra Educa també es viurà al Festival de Cinema Asiàtic 2020

totoro
20/01/2020

Els convidats d'escoles i instituts podran gaudir d'una selecció especial de pel·lícules. 

Com a cada edició, La Mostra de CineBaix té una mirada molt especial posada als més joves a través del programa La Mostra Educa. La programació d'aquesta segona cita de la 13a edició (que va començar al novembre amb la programació de la Mediterrània i el Llevant, i continuarà al març amb la llatinoamericana i al juny amb l'africana) proposa un viatge a través de la millor cinematografia de l'Àsia de la temporada, i l'educació encara és un dels seus objectius principals. El compromís no només amb la realitat del món contemporani es trasllada a la relació amb els més joves, pels quals el cinema pot ser un dels pilars fonamentals pel seu enteniment del món i la construcció d'una societat oberta i tolerant.

La Mostra Educa és un espai matinal de projeccions on els i les alumnes de diferents col·legis i instituts de la comarca poden gaudir d'algunes de les pel·lícules de la programació, especialment seleccionades per les seves edats. 

Les pel·lícules de les quals gaudiran els convidats en aquest festival seran:

- Mi vecino Tororo de Hayao Miyazaki. Un dels clàssics més importants de l'animació japonesa i la pel·lícula més icònica del Studio Ghibli (responsable d'altres joies com El viaje de Chihiro). En aquesta història, dues germanes es traslladaran a una casa de camp amb el seu pare i coneixeran un ésser màgic al bosc que els obrirà un món de fantasia per escapar duna cruenta realitat. 

- Made in India: Sui Dhaaga de Sharat Katariya. En una petita ciutat al cor de l'Índia hi viu un matrimoni que decideix donar una direcció inesperada a les seves vides obrint un taller tèxtil a l'Índia.. El seu objectiu és crear el sentiment d'orgull del producte Made in Índia. Una divertida comèdia. 

- Tanna de Martin Butler i Bentley Dean. Guanyadora del Premi del Públic en el Festival de Cinema Asiàtic de l'any passat, La Mostra recupera aquesta preciosa producció australiana que ens situa en un poble indígena anomenat Tanna, a la república de Vanuatu, on tindrà lloc un drama romàntic estil Romeo i Julieta entre dos joves de la comunitat. 

Les projeccions es duran a terme durant el matí del dijous 23 de gener.